– Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bugün gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) öncesinde Zonguldak kent merkezinde hareketli saatler yaşandı. Sınav merkezlerinin yoğunlaştığı güzergâhlarda araç trafiğinde arbede ve kilitlenmeler meydana geldi.
Özellikle Bahçelievler Mahallesi’nde Zonguldak Fen Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ve Fikri Anıl Ortaokulu’nun yer aldığı eğitim bölgesindeki ana cadde ve sokaklarda, sınav saatine dakikalar kala uzun araç kuyrukları oluştu.
Polis Ekipleri Zamanla Yarıştı
Yaşanması muhtemel aksaklıkların önüne geçmek adına Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgede önceden geniş güvenlik ve trafik tedbirleri aldı. Kavşak ve okul girişlerinde görevlendirilen trafik polisi ekipleri, akışı düzenleyerek araç yönlendirmelerini titizlikle gerçekleştirdi.
Trafik yoğunluğu nedeniyle sınava yetişmekte güçlük çeken ve geç kalma riski taşıyan adayların yardımına ise motorize trafik polisleri koştu. Adayları motorlarla sınav salonlarının kapısına kadar yetiştiren emniyet mensuplarının bu çabası, öğrenci ve velilerden büyük takdir topladı. Emniyetin zamanında aldığı tedbirler sayesinde adayların sınav binalarına sorunsuz ulaşması sağlandı.





