Kozlu ilçesi Ilıksu mevkiinde gerçekleştirilen tatbikat, izleyenlerden tam not aldı.

180 Personel Sahadaydı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda düzenlenen tatbikata 23 kurum, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerden oluşan yaklaşık 180 personel ile 50 araç katıldı.

Senaryolar Gerçeği Aratmadı

Tatbikat kapsamında;

Erasmus+“Radio Garden” projesi kapsamında ilk uluslararası hareketlilik gerçekleştirildi
Erasmus+“Radio Garden” projesi kapsamında ilk uluslararası hareketlilik gerçekleştirildi
İçeriği Görüntüle
  • Enkaz altında kalan yaralıların kurtarılması
  • Dere içinde arama çalışmaları
  • Çöken binadan yaralı tahliyesi
  • Su üstü ve su altı arama kurtarma

gibi birçok senaryo başarıyla uygulandı. Jandarma ekipleri derede ceset arama çalışması yaparken, itfaiye ekipleri yüksek katlardan kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.

6 Ayrı İstasyonda Uygulama

Tatbikat, oluşturulan 6 farklı istasyonda gerçekleştirildi. Bu kapsamda havai hatla kurtarma, dere içindeki araçtan tahliye, motopomp ile su tahliyesi gibi kritik müdahaleler test edildi.

Amaç: Hazırlık ve Koordinasyon

Ali Kartal, bölgenin sel ve heyelan riskine dikkat çekerek, bu tür tatbikatların kurumlar arası koordinasyonu güçlendirmek açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Tatbikata Zonguldak Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu ile çok sayıda kurum amiri ve personel katıldı.

A W693395 01

Kaynak: Haber Merkezi