CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Amasra’da 13 yaşındaki kız çocuğunun maruz bırakıldığı organize istismar davasında Bartın 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklanan karara ilişkin değerlendirmede bulundu.
Mahkemenin kararını açıklamasıyla birlikte faillere çeşitli yıllarla ağır hapis cezaları verildiği, 17 sanığın ise hükmen tutukluluğunun devamına karar verildiği belirtildi.
Bankoğlu, söz konusu kararın faillerin cezalandırılması açısından önemli bir adım olduğunu ifade ederken, davanın bir diğer boyutunun ise suça sürüklenen çocukların varlığı olduğunu vurguladı.
Çocukları koruyamayan ve denetlemeyen bir sistemin, çocukların suçun öznesi veya faili haline gelmesine yol açtığını belirten Bankoğlu, yaşananların koruma sisteminin nasıl iflas ettiğini gösterdiğini söyledi.
“İhmaller ayrıca araştırılmalı”
Bankoğlu, yaptığı açıklamada olayın yaklaşık 1,5 yıl boyunca sürdüğüne dikkat çekerek, isimsiz bir ihbara kadar devam eden süreçte yaşanan ihmallerin de araştırılması gerektiğini belirtti.
CHP’li Bankoğlu, açıklamasında davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.




