Öğrenci yurtlarının su sorunu çözüldü Öğrenci yurtlarının su sorunu çözüldü

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Yönetim Kuurlu Üyesi ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Halil Yılmaz, Amasra Müessesesi Kömür üretim ocağında incelemelerde bulundu.
Bilindiği gibi, 15 Ekim 2022 tarihinde, meydana gelen grizu patlaması sonucu 42 madenci yaşamını yitirmişti. Geçtiğimiz günlerde ocaktaki yangının sönmesinden sonra ocak yeniden açılarak faaliyete başlamıştı.  TTK Yönetim Kurulu Üyesi Halil Yılmaz beraberinde Amasra Müessese Müdürü Batuhan Türkyaşar ve Teknik ekiple birlikte facia ocağında incelemelerde bulundu. 
TTK Yönetim Kurulu Üyesi Halil Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hep birlikte yeni üretim faaliyetine başlayan Ocak 2, -100/-130 Kurudere damarında, zincirli yarı mekanize üretim panosunu yerinde inceledik.  Ardından yine, yeni hazırlanmakta olan, -250 kotu 6. Damar hazırlık çalışmalarını ve sonrasında da mevcut barajlarımızı gözden geçirdik. 
Amasra ve diğer müesseselerimizde alnının teri ile ekmeğini kazanmak için çalışmakta olan yüzü kömür karası, yüreği ak bütün madenci kardeşlerimize, yüce Allah’dan (cc) kazasız belasız çalışmalar nasip etmesini diliyorum” dedi.


 

Editör: Sercan Yıldırım