Ereğli'de kaçak cüruf  işleyen şirketlerinin Kavak Dereye bıraktıkları atıklar yüzünden yaşanan balık ölümleri köylüleri ve çevrecileri isyan ettirdi.

Ereğli-Alaplı sınırında bulunan Kavak Deresi'nde yaşanan balık ölümleri üzerine bölgeye giden "Yaşanabilir Bir Ereğli Platformu" üyeleri Alaplı Balıkçı Barınağına dökülen deredeki ölen balıkları fotoğraflayarak Çevre Müdürlüğü yetkililerine haber verdi.

Mahkeme tarafından çalışmaları durdurulan ancak halen kaçak çalışan cüruf tesislerinin  yıkayıp dereye saldığı cüruf suyunun sebep olduğu balık ölümlerine göz yumulduğunu ifade eden çevre aktivisti ve platform üyesi Mustafa Köroğlu, "Köylülerin şikayeti üzerine bölgeye  gelen zabıtalar 5 dakika sonra gitmiş.  Biz de durumu jandarmaya haber verdik. Jandarma gecenin karanlığına rağmen durumu tesbit etti, görüntüledi. 3 köylü vatandaşımız cüruf tesislerinden şikayetçi oldu. Köylüler tedirgin. Bölge halkının dersine sahip çıkması insana umut veriyor. Cüruf şirketleri bu bölgeyi terk edene kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.