Adını yaşatacaklar....

Zonguldak’ta 5 yıl önce elim bir trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Müzisyen Mert Çebi’nin adı, Yayla Ortaokulu Müzik Sınıfı’nda yaşatılacak.

Okulun başarılı Müzik Öğretmeni Selda Günay Yavaş ile Mert’in babası Mehmet Çebi’nin tasarladığı Mert Çebi Müzik Sınıfı, görkemli ve duygulu bir törenle açıldı.

Açılış töreninde öğrencilerin piyano performansını sergiledikleri sırada gözyaşlarını tutamayan anne Özlem ve baba Mehmet Çebi, “Mert’in evde piyanosu vardı. Onun hatırasına ben de piyano öğrendim. Oğlumun peşinden gideyim istedim. Oğlumuzun adının böyle bir sınıfa verilmesi bizi çok mutlu etti” ifadesini kullandı.

Piyano, gitar, bağlama, bateri, keman ve vurmalı çalgıların bulunduğu Mert Çebi Müzik Sınıfı’nın açılış programına Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, veliler ve öğrenciler katıldı.

MÜZİSYEN ÖĞRENCİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Mert Çebi Müzik Sınıfı’nın açılış törenin ardından Yayla Ortaokulu öğrencilerinin müzik performansını sergiledi. Bir birinden güzel eserleri seslendiren öğrenciler, salondakilerden büyük alkış aldı. Öğrencilerin piyano başına geçtiği sırada baba Mehmet Çebi gözyaşını tutamadı.

Program bitiminde gazetecilerin sorusunu cevaplandıran baba Çebi, şunları söyledi:

“Oğlum Mert 8 yaşından beri müzikle uğraşıyordu. İyi bir öğrenci, iyi bir müzisyendi. Elim bir kaza sonucu kaybettik. Evde piyanosu vardı. Onun hatırasına ben de piyano öğreneyim dedim. Oğlumun peşinden gideyim dedim. Her çocuk babasının peşinden gider, bende tersi oldu. Oğlumun peşinden gittim. Müziği anladım. Okulda da böyle bir sınıfın ihtiyaç olduğu söylendi. Biz de eşimle birlikte müziğe ve eğitime destek olmak için böyle bir projeye destek verdik. Güzel bir eser ortaya çıktı. Hocalarımız Türkiye’de ilk olduğunu söylediler. Oğlumuzun adının böyle bir sınıfa verilmesi bizi çok mutlu etti.”

Okulun Müzik Öğretmeni Selda Günay Yavaş ise Müzik Sınıfı’nın Türkiye’de bir olduğunu belirterek, Çebi çiftine teşekkür etti. Yavaş, “Mehmet bey oğlunun bıraktığı müzik sevgisini devam ettiriyor. Piyano dersinde tanıştık. Sonrasında böyle bir güzelliğe imza attılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Mert Işıklar içinde uyusun” dedi.

Programda konuşan Başkan Akdemir Mert’in müdürü olduğunu hatırlatarak, gelecek nesillerin bu sınıfta müzik eğitimi alacak olmasının önemine değindi.

Yayla Ortaokulu Müdürü Erol Kaba ise yapılan müzik sınıfıyla Mert Çebi adının ölümsüzleşeceğini dile getirdi.

MOTOSİKLET KAZASINDA VEFAT ETMİŞTİ

Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Elekrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Mert Çebi (23), 23 Şubat 2014 yılında motosikletiyle önünde aniden duran otomobile çarpmasının ardından karşı yönden gelen minibüsün altında kalarak yaşamını yitirmişti.

HALKIN SESİ’NE KONUŞTULAR

TÜRKİYE İÇİN İLK OLDU

Halkın Sesi’nin sorularını cevaplandıran Yayla Ortaokulu Müzik Öğretmeni Selda Günay Yavaş, “Bundan 2-3 ay önce ben Belediye Kültür Merkezi’nde Piyano öğretmenliğine başladım. Orda Mehmet Çebi abim, benim öğrencim oldu.  Konuşmalarımıza başlarken sohbetle karışık, müzik odamızın olmadığını öğrendi. Daha sonra ‘Ben yardımcı olayım. Sponsor olayım size’ dedi. Ve dolayısıyla böyle bir olaya vesile oldu. Çok teşekkür ediyorum. Harika bir şey oldu, çocuklarımız için, bizim için ve okulumuz için. Ve Türkiye için belki ilk oldu. İnşallah böyle hayırsever insanların okullara müzik odası, resim odası ya da ne gerekiyorsa yapmasını çok isteriz. Eğitim bu şekilde yükselecektir ve bu şekilde çok güzel öğrencilerimiz olacaktır. Ben Mehmet abimize çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun var olsun. Yine oğlunun adına yaptırdığı bir sınıf olduğu için ışıklar içinde uyusun. Sevgili Mert Çebi kardeşimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

OĞLUMUZUN ANISINI YAŞATMAK İSTEDİK

Mehmet Çebi ise şunları söyledi:

“Benim oğlum çok iyi müzisyendi. 8 yaşından beri müzikle uğraşıyordu. İlk mızıka ile başlamıştı. Sonra ilerletti gitar, keman ve piyanoda devam etti. Piyanoya daha güzel eli yakışıyordu. Hatta üniversite okurken müzik programları yapıyorlardı. Üniversite son sınıfta Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde okuyordu. Üç ay sonra mezun olacaktı. Kaza başına geldi. Motosikletle kaza yaptı. Onun müzik anısını yaşatmak için ben de piyano öğreneyim dedim. Evde oğlumuzun piyanosu duruyordu. Piyano öğrenmek için BKM’ye hocama başvurdum. Hocamız sohbet ederken okulda ihtiyaç olduğunu söylemişti. Ben de zaten eşimle oğlumuzun anısını yaşatmayı düşünüyorduk. Bu işe sponsor olmaya karar verdik. İşin bu kadar da güzel olacağını tahmin etmiyorduk. Gerçekten güzel bir şey oldu. İnşallah binlerce öğrenci buradan yetişir. Okul Zonguldak’ın en büyük okullarından. İyi bir şey yaptığıma şimdi iyice inandım.” 

(Abdullah Karabacak)