DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Av. Fatih Keleş, emeğin mücadelesini sürdüren işçinin, emekçinin, çalışanın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutladığını belirtti.

İşsizliğin Ak Parti iktidarında kanser hücresi gibi yaygınlaştığını vurgulayan Keleş, “Her konuda sınıfta kalan Ak Parti iktidarı, ekonomide de sınıfta kalmış, işçinin, emekçinin, çalışanın Kıdem Tazminatına göz dikmiştir” dedi.

Keleş yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Ülkemizi yöneten AK Parti iktidarı birçok konuda mağduriyetlere sebep olduğu gibi biliyoruz ki, toplumun her kesimi gibi emek dünyası da çok büyük hak kayıplarıyla yaşadı ve yaşamaya da devam etmektedir. İşçilerin, emekçilerin, çalışanların hakları yasal düzenlemelerle ellerinden alınmıştır ve alınmaya da devam edilmektedir. Her konuda sınıfta kalan Ak Parti iktidarı, ekonomide de sınıfta kalmış, işçinin, emekçinin, çalışanın Kıdem Tazminatına göz dikmiştir.

İşsizlik Ak Parti iktidarında kanser hücresi gibi yaygınlaşmıştır. TÜİK verilerine göre, işsiz sayısı 2021 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 250 bin kişi artarak 4 milyon 236 bin, işsizlik oranı ise 0,7 puanlık artış ile yüzde 13,4 seviyesine ulaşmıştır. Tabi bu verilere toplumumuzun güveni de oldukça zayıftır. Bu verilere iş aramaktan vazgeçenler ve pandemi nedeni ile işsiz kalan gizli işsizler dahil değildir. Ayrıca 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,4 puanlık artışla yüzde 26,9 olarak gerçekleşmiştir. Bu da demektir ki her 4 gençten birisi işsizdir.

İnsanı insan yapan ortaya koyduğu emektir. Emeğe ve emekçiye saldırıların ve hak gasplarının sınır tanımadığı bu zorlu dönemde cesaretle emeğin mücadelesini sürdüren işçinin, emekçinin, çalışanın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyorum.

DEVA iktidarında iş sahalarının açıldığı, betona değil sanayileşmeye yatırımın yapıldığı, işsizliğin bitirildiği, insan onuruna yaraşır çalışma şartlarının sağlandığı, çalışanların emekçilerin geleceğini düşünmek zorunda bırakılmadığı, insanca yaşanacak maddi ve manevi imkanların sağlandığı günleri taahhüt ediyoruz.”