Kamu Sen Zonguldak İl Temsilciliği tarafından Madenci Anıtı önünde ülke gündeminde yer alan çözüm süreci ve andımız ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.

Kamu Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin Ören, yaptığı açıklamada, "Çok yakın zamanda 95. Kuruluş yıldönümü kutlayacağımız Cumhuriyetimiz ve milli devlet yapımız büyük saldırılarla karşı karşıyadır.

Ağır bedeller ödeyerek kurduğumuz ve bugünlere taşıdığımız devletimizin bu coğrafyadaki varlığı, millet olma özelliğimiz ve etrafında kenetlendiğimiz değerlerimizin korunmasıyla mümkündür. Nitekim bir kaç yıl önce adına çözüm süreci denilen gerekçe ise çözülüm olan bir takım uygulamalarla milli kimliğimiz yok edilmek istenmiş, bu topraklardan Türk adı silinmeye çalışılmıştır.

O dönemde milli değerlerimizin içinin boşaltılmasının, milli kimliğimizin yok edilmesinin bizleri tek bir millet olarak bir arada tutan değerlerin yargılanmasının karşısında durmuş, sürecin ülkemizi bir felakete sürüklemekte olduğunu haykırmıştık. Bu rezalet zincirinin bir halkası da 1933 yılından beri okullarımızda okutulmakta olan Andımızın kaldırılmasıyla olmuştur." dedi. (Emre Can Bayram)