Yeşil Sol Parti Zonguldak Başkanı Ali Topaloğlu, hem yeşil hem sol diyerek kurulan partilerinin 8 yaşına girdiğini söyledi.
Topaloğlu, "Hem yeşil hem sol diyerek kurulan partimiz. Ekoloji mücadelesi ile Demokrasi mücadelesinin birbirinden ayrılmaz olduğunu savunarak 25.Kasım 2012 kurulmuştur. Bugün 8 yaşını dolduran partimiz 600 kurucu üyesi ve binlerce üye ve parti dostuyla mücadeleye devam etmektedir." dedi.
Topaloğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
"Yeşil Sol Parti, Gelir adaletinin ve adil paylaşımın sağlanmasını,Radikal Demokrasiyi,katılım adaletini,cinsiyet eşitliğini,hayvan özgürlüğünü savunuyor. ve savunmaya daha güçlü bir şekilde devam edecek.
Yeşil Sol Parti insanın doğanın bir parçası olarak kabul ederek iklim ve çevre adaleti için mücadele ediyor.İnsanların kimliğinden ,etnik kökeninden yada inancından yada cinsiyetinden dolayı ayrımcılığa uğramadığı bir Türkiye ve dünyanın mümkün olduğunu savunarak Aynı Zamanda Avrupa yeşiller partisinin bir üyesidir.
Partimiz her türlü hiyerarşiyi red eden bir partidir. Genel başkanlar ve il başkanlarımız sadece sözcülük görevi üstlenmektedirler. Kararlar üyelerimizin katılım ile alınmaktadır. Patimizde %50 kadın kotası %20 Genç Kotası %10 Engelli kotası vardır. Partimiz Demokrasi mücadelesi ,çevre mücadelesi ve emek mücadelesinde Tüm demokratik kesimlerle ortak mücadele alanları yaratarak yoluna devam edecektir.
Bu mücadelede birlikte yürüdüğümüz partili arkadaşlarımıza dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz."
(Haber Merkezi)