Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kendilerine ‘Kdz. Ereğli Gençlik Platformu’ adını veren gençler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetine destek vermek amacıyla yürüyüş yaptılar.
Kdz. Ereğli’de yaklaşık 100 kişilik bir grup hükümete destek için yürüyüş gerçekleştirdi. Hükümete destek veren grup ile Gezi Parkı eylemlerine destek veren grubun aynı alanda toplanması kısa süre gerginliğe neden oldu. Polis ekipleri iki grubun bir araya gelmemesi için yoğun çaba gösterdi. Gerginlik Kdz. Ereğli Gençlik Platformunun yürüyüşe başlaması ile sona erdi.
Kdz. Ereğli Gençlik Platformu üyesi gençler “Dik dur eğilme Ereğli seninle, tencere tava bunlar boş hava, polise uzanan eller kırılsın” şeklinde sloganlar attılar. Ellerinde “Siz ancak 70’lik devirirsiniz, polise uzanan eller kırılsın ve Osmanlı torunuyuz cumhuriyet çocuğuyuz” yazılı dövizler taşıyan gençler Atatürk anıtına da sloganlar atarak girdi. Bu sırada Atatürk anıtı önünde ‘duran adam’ eylemi yapan 10 kişilik gruptan bazıları AK Parti hükümetine destek veren gençlere tepki gösterdi.
Atatürk anıtı önünde Kdz. Ereğli Gençlik Platformu adına açıklama yapan Ahsen Yazıcı bir akşam evvel kendilerine provokasyon yapılmaya çalışıldığını belirterek, halkı uyarmak için bir araya geldiklerini söyledi. Tüm gruplara sokaklardan çekilme çağrısı yapan Yazıcı şunları söyledi:
“Sözde gezi eylemleri altında başlayan ülkemizi kaosa sürükleme politikasına ve bu politikanın Ereğlimiz’de de uzantılarına şahit olmaktayız. Sözde sevgi, barış dostluk kenti olan fakat kin, nefret ve kavganın hüküm sürdüğü bir kente dönüştürmeye çalışanlar karşılarında bizi bulacaklardır. Bugün burada bu açıklamayı yapma nedenimiz, bu olayların Ereğlimize, polisimize, esnafımıza ülke ekonomisine masum ve derin sessizlik içinde olan halkımıza zarar verdiğini ideolojik ve marjinal yaklaşımlarla sağlandığını gösterme gayemizdir. Bugün itibari ile herhangi bir kavgaya sebebiyet vermemek adına tüm grupların sokaklardan çekilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu uyarımız dikkate alınmadığı sürece marjinal gruplar karşılarında her daim bizi bulacaklardır. Bu kararı almamızda ki tek sebep, kavganın Ereğli’ye hiçbir şey kazandırmadığına olan inancımızdır. Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu süreçte tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Tekrar uyarıyoruz: provokasyonlara gelmeyelim.
Devletimize ve onun polisine güvenelim. Yarın birbirimizin yüzüne bakamayacağımız şeyler yapmayalım.”(İHA)