Zonguldak Esnaf Kefalet Kooperatifi'nin mali kongresi yapıldı. Yer yer tartışmalar yaşandığı kongrede Aydın Arıcı ile birlikte mali kongrenin seçimli yapılması için imza veren 273 kişiden 123'ünün salonda olduğu belirlenen seçim önergesi reddedildi.

Tartışmalar ile ve üye olmayanların kongrenin yapıldığı Genel Maden İşçileri Sendikası'na alınmamasıyla başlayan Mali Kongre'de açılış konuşmasının ardından divan heyetinin seçimi yapıldı. Divan Başkanlığı'na Mehmet Azman seçildi.

Divan heyeti tarafından önergelerin okunmasıyla devam eden mali kongrede, borçlu olan esnafların borçlarının 60 ay vade ile faizsiz ödenmesine oy birliğiyle karar verildi. Esnaf Sanatkârlar ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri kongre sonrası yaptığı konuşmada, “her şeyi yapacağıma söz veriyorum. Herkese ve bütün üyelerime geldiği için teşekkür ediyorum. Kimseye kızgın ve dargın değilim bu tür seçimlerde böyle şeyler olur. Ama yinede bizler esnaflar olarak dostuz, arkadaşız, kardeşiz. Onun için yine beraber olacağız, yine birbirimizin işini halledeceğiz. Herkese çok teşekkür ediyorum”

(H.Demir DEMİR)