Matematik Dünyası Genius Kids’in düzenlediği 1.Ulusal Türkiye Mental Matematik yarışmasında Zonguldak Matematik Dünyası Genius Kids Şubesi damga vurdu.

Yarışma için Türkiye’nin çeşitli illerinden aileleriyle birlikte gelen minikler,midiler ve maksiler büyük bir heyecanla yarıştı. Birincilere altın madalya ile bilgisayar, ikincilere gümüş madalya ile I-pad, üçüncülere bronz madalya ile bisiklet hediye edildi.

Yaşlara göre mini, midi ve max olarak ayrılan grupların dereceleri belli oldu. Mini grubunda (4-6 ) Yaş Zonguldak Matematik Dünyası Genius Kids Şubesinin katılmış olduğu 8  çocuklada derece alarak Zonguldağın gururu oldu.

4-6 yaş (MİNİ)
Türkiye 2.cisi İrem Yılmaz (ZONGULDAK)
Türkiye 4.cüsü Sümeyye İbik (ZONGULDAK)
Türkiye 6.cısı Irmak Naz Küçük(ZONGULDAK)
Türkiye 7.cisi Sahra Nur Akcan (ZONGULDAK)
Türkiye 7.cisi Efe Aras Özçelik(ZONGULDAK)
Türkiye 8.cisi Baran Tilki(ZONGULDAK)
Türkiye 9.cusu Yağız Tan(ZONGULDAK)
Türkiye 10.cusu Elif Su Yaramış (ZONGULDAK)

Ekranda gösterilen harfleri zihinlerinden toplayıp çıkarabilen 5 yaşındaki çocuklar görenleri kendilerine hayran bıraktı. Midi grubunda (7-10 ) yaş Türkiye derecesinin de sahibi olan Zonguldak Matematik Dünyası Genius Kids Şubesi öğrencileri ;

7-10 yaş (MİDİ)
Türkiye 11.cisi Ayberk Yurttaş (ZONGULDAK)
Türkiye 11.cisi Duhan Özkan (ZONGULDAK)
Türkiye 14.cüsü Harun Aydın (ZONGULDAK)

Maksi Grubundada (11-13) yaş derece sahibi olan Zonguldak Matematik Dünyası GeniusKids şubesi öğrencisi

11-13 (MAKSİ)
Türkiye 2.cisi Barış Can Laçin (ZONGULDAK)

 

Yarışmada Her yaş Kategorisinde derece alan tek şube olan Zonguldak Matematik Dünyası GeniusKids ŞUBESİ şubeler arasında Türkiye Çapında 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının en başarılı şubesi ödülünün de sahibi olmuştur.