Olay, İnebolu ilçesine bağlı İnebolu-Abana kara yolunun İskelle mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bölgede etkili olan hava şartlarının ardından dik yamaçta toprak kayması yaşandı. Dağdan kopan tonlarca ağırlıktaki dev kaya parçaları ve toprak yığını büyük bir gürültüyle yola savruldu.
Uzun Araç Kuyrukları Oluştu
Heyelanın şans eseri herhangi bir aracın geçişi sırasında yaşanmaması olası bir facianın önüne geçti. Ancak yola saçılan kaya ve toprak yığını nedeniyle İnebolu ile Abana ilçelerini birbirine bağlayan kara yolunda ulaşım tamamen durdu. Seyir halindeki onlarca sürücü yolda mahsur kalırken, bölgede kısa sürede uzun araç kuyrukları oluştu.
Karayolları Ekipleri Seferber Oldu
İhbarın ardından olay yerine güvenlik güçleri ile Kastamonu Karayolları 15. Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda iş makinesi ve yol yapım ekibi sevk edildi. Güvenlik güçleri yeni bir heyelan riskine karşı bölgede önlem alırken, Karayolları ekipleri de dev kayaları parçalamak ve toprağı temizlemek için zaman kaybetmeden çalışmalara başladı.
Yolun yeniden trafiğe açılması için heyelan bölgesindeki hummalı çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Sürücülerin alternatif güzergahlara yönlendirildiği bildirildi.




