Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde oturan 62 yaşındaki emekli öğretmen Mehmet Kılıç, sergilediği yeteneği sayesinde birbirinden farklı tarzlarda paha biçilemez resimler yapıyor. Uzun yıllar yaptığı Almanca öğretmenliğinin ardından emekli olan Kılıç, birbirinden güzel fotoğrafları tuvale yansıtıyor.

Çocukluğundan bu yana olan resim merakını, emekli olduktan sonra aldığı resim dersleri ile pekiştiren Kılıç, profesyonelce hazırladığı resimleri görücüye çıkartıyor.

Bu güne kadar 200’ün üzerinde resim yaptığını, başta Mustafa Kemal Atatürk’ün portreleri olmak üzere bütün konulara değindiğini belirten Ressam Mehmet Kılıç, şöyle dedi:

“Çocukluğumdan beri bu işe başladım. Asıl benim branşım Almanca öğretmenliği ama içimdeki resim yapma sevgisi her gün büyüyerek kat kat arttı. Bir gün resim yapmaya karar verdim. O sıralar Kıbrıs’ta ikamet ediyordum. Özel hocalardan ders almaya başladım. Çalışmalarımın güzel olduğunu görünce devam ettim. Kıbrıs’tan döndükten sonra ikamet ettiğim Konya’da da özel resim dersleri aldım. Orada da portre çalışmalarına başladım. Bir süre çalıştıktan sonra döndüğüm Zonguldak’ta da aralıksız çalışmalarımı sürdürdüm.”

“Nostalji Zonguldak” isimli projesindeki eserleri Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 6-11 Mayıs 2013 tarihleri arasındaki Gençlik Haftası etkinliklerinde sergileyeceğini aktaran Kılıç, şöyle dedi:

“Bu çalışmaları yaptım. Çalışmamın adına da ‘Nostalji Zonguldak’ adını koydum. Bu güne kadar 16 resmi tamamladım. BEÜ Durmuş Günay Kütüphanesi’nde sergileyeceğim. 8 Mayıs 2013 tarihinde serginin açılışını yapacağız. Sanatla ilgilenen ya da ilgilenmeyen bütün herkesi sergiye davet ediyorum. Gerçekten herkesin görmesini istiyorum. Çünkü böyle bir çalışmayı yapmaktan gurur ve onur duyuyorum. Zonguldak’a olan sevgimi tablolara yansıtmak istedim.”

1903 yılının tekniği olan kraft renk ile hazırladığı tabloları dikkat çeken Kılıç, ikinci kişisel karma sergisinin açılışını yapacak. Çalışmalarına nokta koymak istemediğini belirten Kılıç, “Çalışmalarıma aralıksız devam edeceğim. Ben sadece Zonguldak halkından şunu istiyorum. Çalışmalarıma devam edebilmem için maddi ve manevi çok büyük desteğe ihtiyacım var. Zonguldak halkı bunu da benden esirgemezlerse çalışmalarıma iki kat üç kat hız vereceğim” şeklinde konuştu.