Mehmet Çelikel Lisesi tarafından yeniden düzenlenen, 36 yeni koltuk ilavesi ve bağışçıların isimlerinin yazıldığı konferans, kültür ve sanat dallarında kullanılacak olan salonuna yılların öğretmeni Canpolat Pamay adı verildi.

MÇL Vakfı Başkanı Sağlam Gürol açılış konuşmasında okulun geçmişini özetleyerek 17 bin civarında mezun verdiğini belirtti. Açılış töreninde Mütevelli Heyeti Üyesi ve Zonguldak eski Belediye Başkanı Yüksel Aytaç ve eşi, MÇL lisesi Müdürü Hüseyin Koca, eski ve yeni öğretmenler, mezunlar ve mevcut öğrenciler, basın mensupları hazır bulundu.

Canpolat Pamay yaptığı konuşmada, salonun ilk yıllarda spor salonu olarak kullanıldığını, sonra sınıf yapıldığını, şimdi ise değişik amaçla kullanılacağını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılışta okul öğrencilerinden Yaren Sağlam keman, Tarık Çiçek gitarı ile mini konser verdi.

Okul müzik öğretmeni Feridun Otlu ve öğrencileri Rengin Bodur’un yazdığı, Nurdan İzgi’nin bestelediği Çelikel Marşı birlikte okundu.

Salondan sonra eski-yeni öğretmenler birlikte okul öğretmenler odasına çıkarak anıları tazelendi, okul ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgiler aldılar. Aynı zamanda Öğretmenler Günü de kutlanmış oldu.