"Şiirleriyle Avniye Baruönü" adıyla Çaycumalı Şair Avniye Baruönü'ye saygı gecesi düzenlendi.Geceye ilgi oldukça yoğundu.
Çaycuma Belediyesi Perşembe salonunda Emekli Eğitimci Nilgün Çelik tarafından düzenlenen “Şiirleriyle Avniye Baruönü” saygı gecesinde şair Barönü'nün şiirleri  okundu. “Cumhuriyet Öncesi ve Sonrası Kadın” gösterisiyle başlayan programda 12 ayrı şiire yer verildi.
Şiir dinletisinin yani sıra Şair Avniye Barönü’nün 1939 yılından günümüze hayatının ve eserlerinin fotoğraflar ve anlatımlarla kurgulanıp düzenlendiği  gecede, Emekli Eğitimci Nilgün Çelik, Çaycuma’nın yetiştirdiği değerlerin yaşarken kıymetinin bilinmesi gerektiğini  ifade ederek, “ Çaycuma’nın yetiştirdiği değerlerin kıymetini bilelim,onlara hakettikleri değeri gösterelim düsturu ile bu akşam Çaycuma’nın yetiştirdiği bir değere Şair Avniye Barönü’ye bir saygı gecesi düzenledim.Bu gece için haftalar öncesinden hazırlandım.Şairin yazdığı birbirinden güzel  şiirleri seçmekte hayli zorlandım.Onun hayatını anlatan videoları oluşturmak için onlarca fotoğrafı derleyip toparladım.İzleyecilerin geri dönüşlerini baz alarak söylemem gerekirse son derece anlamlı ve duygu yüklü bir program ortaya çıktı.Tabiki bu atmosferin oluşmasında  şiirleri okuyan  Lara Kamitoğlu, Ela Mantarlı Kurt,İbrahim Erman,Zekai Kamitoğlu,Sabri Özalp gibi arkadaşlarımızın yanı sıra; “Cumhuriyet Öncesi ve Sonrası Kadın” canlandırmasında yer alan Güler Soysal,Sadık Soysal,Nurcan Süzer,Sabri Özalp’in ve bununla birlikte sahne arkasında teknik ekip olarak görev alan Ercan Kocaağa ve Doğancan Demircan gibi arkadaşlarımızın da katkısı vardı.
Çaycuma’nın yetiştirdiği şair Avniye Baruönü’nün  “Bir Mucize Olsa da Bir Dönebilsen “adlı şiiri Suat Yıldırım tarafından, "Açlıktan Değil Halsizliğim”adlı şiiri Özgen Gürbüz tarafından, ”Bir Seni Sürüklüyorum Gölgemde” adlı şiiri ise Engin Çır tarafından bestelenmiştir. Bu gurur da hepimize yeter.Bu gecede yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum.Böylesine vefa dolu programların kişilerin yaşarken yapılmasını umut ediyor ve diliyorum “ diye konuştu.
Avniye Barönü’nün sahnede kendi şiirini okumasıyla son bulan gecede, şair Barönü seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. 
"Avniye Nine" adlı çocuk öykü kitabı,"Şiirin manası,şairin kalbindedir." adlı şiir kitabı ,Kendimce felsefelerim,servetimdir "adlı aforizmaları basım aşamasındadır. "Sevgi ödünçtür."adlı şiir kitabı bulunmaktadır.