Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Deva Partisi olarak erken genel seçime hazır olduklarını söyledi.

Partisinin 1’inci olağan genel kuruluna katılmak üzere Zonguldak’a gelen Babacan, Demokratik kitle örgütleri temsilcileri ve basın ile Dedeman Otelde kahvaltıda buluştu. İl Başkanı Avukat Fatih Keleş, kongre öncesi demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerinin görüş ve düşüncelerini bizzat genel başkanlarının dinlemesi için kahvaltı organizasyonu düzenlediklerini ifade etti.

ZONGULDAK'TA BİR ŞEY DEĞİŞMEMİŞ

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan daha önce de Zonguldak’a geldiğini değişen fazla bir şey olmadığını vurguladı. Babacan, doğal yapısı itibariyle Zonguldak’ın güzel bir il olduğunu; ancak turizmden hiçbir nasibini almadığını belirtti. Babacan, mevcut iktidarın yükü taşıyamadığını, o nedenle 2021’de erken genel seçim ihtimalinin yüksek olduğunu savundu. Babacan, Merkez Bankasına yapılan müdahaleyi komedi olarak yorumladıklarını kaydederek, Varlık Fonunun dipsiz kuyu olduğunu kaydetti. Babacan daha sonra Partisinin İl kongresine katıldı. 

(Cevdet Akgün)