Başkan Savaş Çiloğlu yaptığı paylaşımda, “Çaycuma Belediyesi ve Kaymakamlığımızın işbirliği ve derneğimizin de içinde olduğu çalışma grubu tarafından hazırlanan bir büyük buluşmayı daha gerçekleştirmenin heyecanı içindeyiz. Ülkenin dört bir yanında yaşayan Çaycumalılarla bu yıl 8. kez buluşup, ellerimizi, akıllarımızı, yüreklerimizi Çaycuma sevgisiyle birleştirerek bir araya geleceğiz. Birbirimizi tanıyıp dostluklarımızı pekiştireceğimiz buluşma aynı zamanda bir spor ve kültür şöleni de olacak. 4 Mayıs Pazar günü tam gün boyunca Hıdrellez kutlamaları yapacağız. Hıdrellez meydanında yöresel yemeklerimizi yapıp konuklarımıza ikram edeceğiz.
Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları, Madenci Koromuz ve yerel sanatçılarımızın konserler vereceği etkinlikler içinde Grup Maske’nin söylediği şarkılarla birlikte, bu yıl Süper Amatör Lig’den, play-of şampiyonu olarak Bölgesel Amatör Lig’e çıkan Çaycumaspor’umuzun şampiyonluğunu da kutlayacağız. Ateşler yakıp geleneksel oyunlarımızı oynayacağımız Hıdrellez kutlamaları Çaycumalılık ruhu ve bilincinin oluşumuna büyük katkı sunacak.
Söyleşiler, paneller, imza günleri, spor müsabakaları gibi birçok aktivitenin yer aldığı etkinlikler içinde bir forum da yapılacak. Bir fikir şöleni olarak geçecek forumda dünümüzü, bugünümüzü, yarınımızı konuşacak, kendimize yol haritası belirleyeceğiz. Değerli Kaymakamımız Adem Kaya, Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı’nın üstün gayretleri, ilçedeki tüm sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin katılımıyla, tam bir birlik beraberlik havası içinde hazırlanan büyük buluşmaya yalnızca Çaycumalıları, Zonguldaklıları değil, tüm vatandaşlarımızı davet ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” notunu düştü.