Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi,  geçtiğimiz günlerde yapılan seçimin ardından üyelerin birbirlerini tanıması ve kaynaşması amaçlı bir yemek düzenledi. Dedeman Otel’de verilen yemeğe siyasiler ve iş adamları katıldı.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, üyelerini karşılamada yaptığı konuşmada siyasetçiler aratmadı ve  Zonguldak’ın üç sorunu olduğunu öne sürerek “Zonguldak’ta üç tane sorun var. Bu konularda sizlerin de desteğinize ihtiyacımız var. Birincisi köprü altı esnafı diye tabir ettiğimiz esnafın şu anda ki belirsiz durumu konusunda belediye başkanımız ve sayın valimizle görüşeceğiz. İkincisi pazaryeri esnafının sıkıntısını çözmeye çalışacağız. Pazaryeri esnafımız hala yağmur, kar altında satış yapmaya çalışıyorlar. Pazaryeri için de bir projemiz var. En kısa zamanda bu projeyi belediyeye sunacağız. TSO olarak bu sorumluluğu üstleneceğiz, bir de gıda toptancıları için teklifler var, değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu. Üyelerini yönetimle birlikte kapıda karşılayan Demir, misafirleriyle tek tek ilgilendi.

SAĞLAM; “HAKLI ELEŞTİRİLERİNİZİ TEK TEK NOT ALDIK”

Açılış konuşması yapan TSO Meclis Başkanı Zafer Sağlam, kendilerine güvenen üyelerine sahip çıkacaklarını ifade ederek  “1 Ocak’tan 5 Mayıs’a kadar süren seçim sürecimizde bizlere vermiş olduğunu destek için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Seçim sürecinde size ulaştığımız her noktada sizlere dokunmaya, sizlerin dertlerini dinlemeye, sizlerin eksikliklerini gidermeye çalıştık. Bu arada kendi eksikliklerimizi de görmeye çalıştık. Fakat sizden aldığımız yüzde 80 oya karşı demek ki daha sizin isteklerinizin tamamını yerine getiremediğimizi anladık. Bundan sonra ki süreçte yüzde 20’nin de isteklerini yerine getirmek için ben ve meclis üyesi arkadaşlarım gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Sizlerin güvenine her konuda sahip çıkacağız. Seçim süreci sırasında bütün üyelerimizin her konuda, her meslekte eksikliğini gördük. Haklı eleştirilerini tek tek not aldık. Bu eleştiriler nezdinde bize gerek iktidar partisi, muhalefet partisi, Sayın Valimizin, belediye başkanlarının, emniyet müdürümüzün, askeri erkâna hepsiyle el ele vererek sizlerin dertlerini ve problemlerini çözmeye çalışacağız. Bu bizim hedefimiz olacak. Bunun dışında devlet büyüklerimizin dediği gibi ‘Milletin olmadığı yerde devlet, devletin olmadığı yerde millet olmayacağı’ varsayımıyla el ele birlikte yürüyeceğiz” dedi.

DEMİR; “PAZARYERİ ESNAFIMIZ İÇİN DE BİR PROJEMİZ VAR”

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Demir ise her zaman daha iyisini yapmak için çalışacaklarını ifade ederek “Beni ve ekibimi hiçbir zaman yalnız bırakmayan bayanlara öncelikle teşekkür ediyorum. Geçmiş dönemlerde ne yapmışsak bunları daha iyisini yapacağız. Zonguldak’ta üç tane sorun var. Bu konularda sizlerin de desteğinize ihtiyacımız var. Birincisi köprü altı esnafı diye tabir ettiğimiz esnafın şu anda ki belirsiz durumu konusunda belediye başkanımız ve sayın valimizle görüşeceğiz. Buradaki esnafa yer bularak dükkânlarının tekrar yapıldıktan sonra yerlerine geçerek satış yapmalarını istiyoruz. İkincisi pazaryeri esnafının sıkıntısını çözmeye çalışacağız. Pazaryeri esnafımız hala yağmur, kar altında satış yapmaya çalışıyorlar. Pazaryeri için de bir projemiz var. En kısa zamanda bu projeyi belediyeye sunacağız. TSO olarak bu sorumluluğu üstleneceğiz. Üçüncü sorunumuz ise gıda toptancılarının bir araya toplanmamasından dolayı sıkıntılarının olduğunu ilettiler. Zonguldak, Bartın, Karabük üçgeninde bir yer bulup gıda toptancılarının hepsinin bir araya toplanmasıyla ilgili teklif var. Bu teklifi de değerlendiriyoruz. Sizlerin desteğinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.      (Öznur GÜNEŞ)