Yapımı Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve birçok mahallede yaygın hale getirilecek halı sahalardaki çalışmalar tamamlanma noktasına geldi. Başkan Yardımcıları Özkan Özyağcı ve Nezih Anıl ile birlikte Elmatepe, Kavaklık ve Uzunçayır Mahallelerinde yapılan halı sahalarda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık basın mensuplarına da bilgiler verdi.

 

Elmatepe Muhtarı Mustafa Kertlez ve Belediye Temizlik İşleri Müdürü Sezgin Okumuş ile Başkanlık Danışmanı Kemal Özer’in de hazır bulunduğu incelemeleri sırasında basın mensuplarına bilgi veren Belediye Başkanı Halil Posbıyık şunları söyledi: “Gençlerimize, delikanlılarımıza rahat spor yapmaları için günümüz koşullarında ve teknolojiye uygun tarzda sahalar yapmak istedik. Elmatepe’ye de nizami ölçülerde bir halı saha kazandırdık. Ereğli’deki gençlerimiz bazı yerlere para vermek suretiyle gidip spor yapmak zorunda kalıyorlar. Biz de Belediye olarak Elmatepe’deki istikbal vaad eden gençlerimizin ve çocuklarımızın yetişmesi için futbol sahası yapmaya karar verdik. Burada yaşayan gençlerimiz ve çocuklarımız bu sahadan ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Saha yapım çalışmalarımız son aşamasına geldi. Sahanın hemen yanındaki alanda da çocuk bahçesi yapıyoruz. Çocuk bahçesinin zemini de kauçuk olacak. Çocuk parkının etrafına da fitness aletleri koyacağız. Dolayısıyla da Elmatepe’de tam teşekküllü bir spor alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Bununla da kalmayarak üç mahallede de mini futbol sahaları yapıyoruz. Muhtemelen Çarşamba veya en geç Perşembe günü de bu sahaların yapımları tamamlanmış olacak. Elmatepe’deki spor alanı ile birlikte 4 saha birden yapmış olacağız. Elmatepe’deki futbol sahası, zaman ayarlı aydınlatma sistemi ile ışıklandırıldı. Bu sahada geceleri de spor yapılabilecek. Spor alanımız tamamen bittiğinde fevkalade güzel ve yararlı bir tesis ortaya çıkmış olacak.   Gençlerimize ve Elmatepe’ye hayırlı uğurlu olsun, diyorum. “

Belediye Başkanı Posbıyık, Elmatepe’deki incelemelerinin ardından beraberindekilerle birlikte Kavaklık ve Uzunçayır Mahallelerine giderek bu iki yerleşim biriminde yapım çalışmaları devam eden mini futbol sahalarında da incelemelerde bulundu. Başkan Posbıyık her mahallede gençler ve çocuklarla hatıra fotoğrafları çektirdi.(Spor Servisi)