Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig Play-Off’un 4. haftasında  deplasmanda konuk olduğu Kozlu Bediyespor'a 1-0 mağlup olan Gelikspor'da yönetim,  Kozlu ilçe Kaymakamı ile ilçe Emniyetinin taraftarlarını stadyumdan uzak tel örgülerin içine alınmasına tepki gösterdi. 

Kozlu Emniyeti, Kozlu Kaymakamlığı tarafından alınan karar doğrultusunda maçta olay çıkmaması adına Gelikspor taraftarlarını deplasman tribününe almazken, kale arkasında bulunan tel örgülerin oraya almıştı. Ancak Gelikspor Kulüp Başkanı ve yönetim, taraftarlarını deplasman tribününe alınması adına uğraş versede bu konuda başarı olamamıştı. 

Yaşanan bu olayın ardından Gelikspor Yönetimi yazılı basın açıklaması yaparak, "Böylesine rezil bir karar ile seyircimize çamur içerisinde 3. Sınıf insan muamelesi yaparak müsabakayı izleten, Kozlu Kaymakamının sırça köşkünde aldığı kabullenemez bu kararı şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verdi

İŞTE GELİKSPOR KULÜBÜNDEN YAPILAN SERT  AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE... 

"KOZLU KAYMAKAMININ SIRÇA KÖŞKÜNDE ALDIĞI KABULLENİLMEZ BU KARARI ŞİDDETLE KINIYORUZ
Spor kamuoyunda görülmemiş bir çifte standart ile Gelikspor taraftarına 3. Sınıf insan muamelesi yaparak tıpkı Ukrayna'dan savaştan kaçarken sırf siyahi oldukları için trenden indirilen siyahi kardeşlerimize yapılan çifte standart gibi, Gelik spor taraftarına,misafir takım için trübünü olmasına rağmen özellikle alınmış bir karar ile polis çerçevesi ile çevrilmiş çamur içerisinde ve stadyuma çok uzak tel örgülerin dibinde bir yerde yer göstererek emniyet tarafından aşağılanarak müsabakayı izlettirdikleri için Gelikli sporseverler olarak kınıyoruz.

Belediye Başkanımız Burhan Sezgin ve kulüp Başkanı Resul Cesur'un tüm girişimlerinin geri çevrildiği, bu çifte standart mimarı olan Kozlu ilçe Kaymakamı ile ilçe emniyetinin bu çifte standartına, emri Kaymakam verdi bizim bir müdahalemiz  yok diyerek işlerine gelen bu saygısızlığa sessiz kalan Kozlu Belediye Başkanı ve Kulüp yöneticilerinin sessiz kalması çözüm için hiçbir adım atmamaları kabullenilemez.

Bizim seyircimiz asil insanlardır.
Bunu bugün Kozluda yapılan tüm aşağılamalar ve küçük düşürücü çifte standart karşısında maçı kaybetmesine rağmen tüm vakurluğu ve sağduyulu davranışları ile hiçbir taşkınlığa mahal vermeden sahadan ayrılarak bu kararı alan idarecilerinin gözlerinin içine sokarak ne kadar asil insanlar olduğunu göstermişlerdir.

Biz Gelik spor yönetimi olarak, bu çifte standart ve aşağılama karşısında sağduyulu ve vakur davranan Geliksporu desteklemeye gelen taraftarlarımıza bu asil duruşlarından dolayı teşekkür eder, böylesine kabullenilemez bir davranışa maruz bırakıldıkları için özür dileriz.

Böylesine rezil bir karar ile seyircimize çamur içerisinde 3. Sınıf insan muamelesi yaparak müsabakayı izlettirenleri şiddetle kınıyor,
Müsabakayı kazanan Kozlu Belediyesporu tebrik ederiz."

Haber:Selçuk Koçaklı