Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tüm yurtta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri tarafından yaz aylarından başlatılan İl Spor Merkezleri Zonguldak’ta 29 Haziran 2013 tarihinde start alacak. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılacak İl Spor Merkezlerinde amaç çocuklara ve gençlere sporu aşılamak.

Çocuk ve gençlerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlamak, içki, sigara ve tüm zararlı alışkanlıklardan korumak,vatanını ve milletini seven, ruh ve beden sağlığı yerinde olan sportmen bir nesil yetiştirmek için, her yıl uygulanan İl Spor Merkezleri’ne bu yıl bir ilk yaşanacak. İl Spor Merkez’lerinde faaliyete geçecek tüm spor branşları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak uygulamayla ücretlendirilmeyecek.

İl Spor Merkezleri Atletizm, badminton, bilardo, bisiklet, basketbol, boks, jimnastik, hokey, eskirim, güreş, halk oyunları, Hentbol, izcilik, judo, karate, kürek, Masa tenisi, satranç, teakwondo, tenis, voleybol, yelken, futbol, oryantring, okçuluk, bocce, kano, kıck boks dallarıyla birlikte bedensel engelliler, görme engelliler, işitme engelliler, özel sporculara da kapılarını açacak.

Eren ARSLANYILMAZ