Ülkemizde düzenlenen U20 Dünya Kupası’ndan sonra bir hayal kırıklığı da, Litvanya’nın ev sahipliğinde yapılan U19 Avrupa Şampiyonası’nda yaşadık. Cenk Şahin’inde yer aldığı millilerimiz Sırbistan’dan sonra Fransa’ya da 2-1 yenilerek yarı final şansını kaybetti.

***************

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen U20 Dünya Kupası’nda millilerimizin yaşadığı hayal kırıklığının şokunu üzerimizden atamamışken, yeni bir hayal kırıklığı ile karşı karşıya kaldık. Geleceğin genç yıldızlarının sahne aldığı Dünya Kupası’nda grup aşamasını geçen millilerimiz, 2’nci turda şampiyon olan Fransa’ya yenilerek turnuvaya veda etmişti.

U20 Dünya Kupası’nın kadrosunda yer alan oyuncularla mücadele ettiğimiz UEFA U19 Avrupa Şampiyonası’da tam bir hüsran oldu bizim için…. Zonguldaklı genç yetenek Cenk Şahin’li U19 Milli Takımı şampiyonaya havlu attı. Litvanya'da devam eden UEFA 2013 U19 Avrupa Şampiyonası B Grubu'nda yer alan U19 Milli Takımımız ikinci maçında Fransa'ya 2-1 yenildi. Alytus şehrindeki SRC Alytus Stadı'nda oynanan karşılaşmada Fransa'nın gollerini 6’ncı dakikada Adrian Hunou ve 64’üncü dakikada Yassine Benzia kaydederken, Milli Takımımızın golünü 87’inci  dakikada (Penaltıdan) İbrahim Yılmaz attı.

PRESTİJ MAÇI GÜRCİSTAN’LA

Millilerimiz ilk maçında Sırbistan karşısında 2-1 yenilgiyle ayrılmıştı. Şampiyonda 2‘de 0 yaparak yarı finale çıkma şansını kaybeden U19 Milli takımımız  prestij maçına çıkacak. Ay-yıldızlı takımımız, üçüncü ve son maçında 26 Temmuz Cuma günü (Yarın) saat 16.30'da Gürcistan ile karşılaşacak.