Kozlu Belediyespor’un orta sahası Onur Mengi ve eski oyuncularından Burak Işıkay’ın yer aldığı İstanbul Üniversitesi, İspanya’da düzenlenen Avrupa Üniversiteler arası Futsal Şampiyonası’nda Estonya’nın Tallin Üniversitesi’ni 9-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

 

 

**********

 

İspanya’nın Malaga kentinde düzenlenen ‘9’uncu Avrupa Üniversiteler arası Futsal Şampiyonası’nda ülkemizi ilk kez temsil eden İstanbul Üniversitesi Futsal takımı çeyrek finale yükseldi. Türkiye’deki Üniversiteler arası Futsal Şampiyonası’nı 1’inci bitirerek tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa arenasında başarılı maçlar çıkartan İstanbul Üniversitesi’nin kadrosunda tanıdık isimler yer alıyor. Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig temsilcimiz Kozlu Belediyespor’un formasını giyen orta saha oyuncusu ile sezon sonu takımdan ayrılan savunmacı Burak Işıkay eğitim gördükleri İstanbul Üniversitesi’nde mücadele ediyor.

Onurlu ve Buraklı İstanbul Üniversitesi, Şampiyonanın A grubunda Jozef Rusiecki Üniversitesi (Polonya) ve Teknoloji Üniversitesi (Kıbrıs Rum Kesimi) karşılaşmış,

Polonya temsilcisini 8-3 ve Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisini ise 8-1'lik sonuçlarla mağlup ederek ikinci tura çıkma başarısı göstermişti. İkinci Turda da Estonya’nın Tallin Üniversitesi ile karşı karşıya gelen İstanbul Üniversitesi, mücadeleden 9-1 galip ayrılarak çeyrek finale yükseldi. Sarı-yeşilliler çeyrek finalde bu turnuvaya daha önce 7 kez katılan ve geçen sene finalde kaybeden Portekiz’in Minho Üniversitesi ile eşleşti.