Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından 5-10 Haziran 2013 tarihleri arasında Kastamonu’da düzenlenen Genç Erkekler Hentbol Türkiye Şampiyonası’nın startı dün verildi. Finallerde Zonguldak’ı temsilen A Grubu’nda İstanbul Anafen Koleji, Ankara Çankaya Belediyesi ANKA ve Sakarya Büyükşehir Belediyespor ile mücadele eden Sanat Teknik Gençlikspor, ilk sınavına çıktı.  Son 16 takım arasına girerek finallere kalan temsilcimiz, dün A Grubu mücadelesinde şampiyonanın iddialı takımı İstanbul Anafen Koleji ile karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz,  güçlü rakibi karşısında tutunamadı ve mücadeleden 50-19 farklı bir skorla mağlup oldu.

Sanat Teknik Gençlikspor, ilk sınavında aldığı mağlubiyetten sonra bugün ikinci sınavına çıkacak. Temsilcimiz,  bugün saat 13.00’da Sakarya Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.

A Grubu’nda oynana diğer maçta Çankaya Belediyesi Anka, ilk devreyi 16-11 kapattığı maçı 33-29 sonuçla Sakarya Büyükşehir Belediyespor’u yendi.

Atatürk Spor Salonu ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonunda başlayan şampiyonaya, Ankara, Zonguldak, İstanbul, Eskişehir, Konya, Mardin, Rize, Sakarya, Samsun ve Bursa'dan 200 sporcu katılıyor. Şampiyona 10 Haziran'da sona erecek.