Ligin 7. hafta maçında temsilcimiz Kdz. Ereğli Belediyespor, deplasmanda konuk olduğu Silivrsipor’a 3-1 mağlup oldu.  
Bölgesel Amatör Lig 7.Bölge 1.Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Kdz. Ereğli Belediyespor deplasmanda kendisi gibi 13 puanla lider durumda bulunan Silivrispor’a 3-1 mağlup oldu.  
Temsilcimiz Kdz. Ereğli Belediyespor, 26’da Vahit Yaşar’ın attığı penaltı golü ile Silivrispor karşısında 1-0 yenik duruma düştü. Beraberlik golü için Silivrispor kalesine sağlı sollu ataklar yapan Kdz. Ereğli Belediyespor, maçın 30. dakikasında Sinan Uzun ceza sahası içinde yerde kaldı ancak maçın hakemi  kendisini aldattığı gerekçesiyle golcü oyuncuya sarı kart gösterdi. Ve Sinan Uzun iki kart sonrasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 
1-0 yenik olan ve sahada ise 10 kişi kalan Kdz. Ereğli Belediyespor, maçta zor anlar yaşarken, maçın, 45+2’nci dakikasında Yusuf Kerçin’ın attığı golle Silivrispor karşısında fark 2’ye çıkarken, ilk yarı da bu skorla tamamlandı.
İkinci yarıda  Kdz. Ereğli Belediyespor 52’de Muhammed Emir’in attığı golle farkı 1’e indirdi. 
Bu golün ardından beraberlik golü için atak yapan ancak 10 kişi kalmasına rağmen defansını da boş bırakan Kdz. Ereğli Belediyespor, Silivrispor karşısında beraberlik golü ararken, 80’de Emre Kürküt’ün golüne engel olamadı maç 3-1’e geldi.
Maç kalan dakikalarda başka gol olmayınca temsilcimiz Kdz. Ereğli Belediyespor, Silivrispor’a 3-1 yenilerek altın değerinde 3 puan kaybetti.  
Temsilcimiz aldığı bu yenilgi nedeniyle 13 puanda kalırken, 2. Sırasında ki yerini korudu. Silivrispor ise aldığı bu önemli galibiyet sonrasında 13 olan puanını 16’ya çıkartırken, liderliğini de sürdürdü.  

Maçta başka gol olmayınca temsilcimiz sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Bu yenilgi üzerine Eflatun-Beyazlı takım 13 puanda kalırken, rakibinin 3 puan gerisine düştü.
Liderlik fırsatını elinin tersiyle iten Ereğli Belediyespor, 8’inci hafta sahasında Maltepespor’la karşılaşıp ilk yarının son haftasını maç yapmadan BAY geçirecek.