Hiç kuşkusuz havayolu ulaşımı en avantajlı ulaşım seçeneği olarak karşımıza çıkıyor.

Gideceğimiz mesafe belirli bir miktarın üzerindeyse diğer ulaşım seçenekleri ile daha kısa bir sürede gitmemiz mümkün değil. Uçağın kalkış saatinden en az 1 saat öncesinde havalimanında olma zorunluluğu biraz yakın mesafelerde havayolu ulaşımını geri düşürmekte.

Yaptıkları araştırmalar ile ekonomik uçak bileti alan kişiler bunun keyfini her zaman sürmek istiyor. Uçuş süreleri ne kadar uzun olursa olsun bu saatleri keyifli geçirmekte kararlı olan kişiler rahatlıkla başarıya ulaşabilirler. Yeterli dikkat edilmesi gereken etmenler atlanmasın ve her biri özenle yerine getirilirsin.

Kıyafet Seçimini Doğru Yapın

Keyifli bir uçak yolculuğunun olmazsa olmaz etmeni ile başlıyoruz. Giyeceğiniz kıyafetlere çok dikkat etmeniz gerekiyor. Bazı durumlarda sizi inince karşılayacak kişiler varsa ya da direkt olarak bir iş toplantısına gidecekseniz kıyafetinizi istediğiniz rahatlıkla seçemezsiniz. Ancak bunun dışında her zaman en rahat kıyafetlerinizi giymeniz ve uçaklardaki yerinizi almanız gerekiyor.

İlk olarak ayakkabı seçiminden başlamak gerekli. Her zaman spor ayakkabı tercihleri doğru olacak. Özellikle koşu ayakkabısı olarak isimlendirilen ve yüksek konfor sunan ayakkabıları gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Kadınların topuklu ayakkabılardan mümkün olduğuna uzak durması gerekli. Eğer indiğinde kullanması şartsa yanına koyarak havalimanında değişiklik yapılabilir.

Giyim konusunda ise mevsime göre tişört ya da bluz tercihlerinin yapılması gerekli. İstanbul İzmir uçak bileti aldıktan sonra bütün bir yolu gömlek ile gitmek rahatsızlık yaratabilir. Pantolon seçimlerinde de her zaman konforlu ürünlere yönelmeniz gerekli. Eğer imkânınız varsa lort ya da eşofman altı gibi daha konforlu ürünleri kullanarak uçuşlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Koltuk Seçimi İçin Ücret Ödemekten Çekinmeyin

Uçuşlarınızı eğlenceli bir hale getirmeyi planlıyorsanız en doğru adım koltuğunuzu seçmek olacaktır. Normal şartlarda havayolu firmaları koltuk seçimine izin vermez. Eğer İstanbul İzmir uçak bileti alırken koltuğunuzu belirlemek istiyorsanız business sınıfından uçak bileti almanız ya da bu işlem için ekstra ücretler ödemeniz gerekli. Koltuk seçimi için para ödemek size mantıksız gelse de bu seçeneği değerlendirmeye almalısınız.

Koltuk seçimlerinde en konforlu noktaları belirlemeniz gerekiyor. İlk sırada oturmak ayaklarınızı rahatlıkla uzatmanızı sağlayabilir. Koltuğun pencere yanında olduğunu söylememize gerek yok. Dışarıda karşılaşacağınız manzara her zaman ilgi çekici olacaktır. Bulutların üzerinde uçmak ya da şehirleri kuşbakışı görmek size çok keyifli gelebilir. Kesinlikle yolculuğunuz daha eğlenceli bir hal alacaktır.

Zaman Geçirmek İçin Araçlarınızı Hazırlayın

Havayolu ulaşımı en kısa süreli ulaşım biçimi olsa da bazı mesafeleri gitmek çok fazla zaman alabilir. İstanbul’dan Van uçak bileti alan kişiler 1-2 saat aralığında iniş yapacağından çok sorun yaşamazlar. Ancak İstanbul’dan New York uçuşları için bilet alındığında çok uzun seyahat süreleri ortaya çıkacaktır. Bu süreçte zaman geçirmek adına teknolojik ürünlerden yardım alınabilir.

İlk olarak zaman geçirmek adına teknolojiden uzak bir seçeneği sizlere sunalım. Kitap okumak hiç kuşkusuz uçaklarda yapılabilecek olan en iyi aktivitelerden bir tanesi. Normal şartlarda diğer ulaşım seçeneklerinde araçlar sallandığından kitap okumak biraz zor olabiliyor. Ancak havayolu ulaşımında bu sorunlar yok. Bu yüzden büyük bir keyifle kitaplar okunabilir.

Uçakta zaman geçirmenin bir diğer yolu dizi ve filmler olacak. Uçakların koltuk arkalarında ekran varsa bu kısımlardan film ve dizilerin takip edilmesi mümkün. Ancak bu hizmet ekonomi sınıfında yer almayabiliyor. Böyle durumlarda yanında tabletini ve telefonunu getiren kişiler bu cihazlar yardımıyla önemli yapımları izleyerek bütün bir yolu eğlenceli hale getirebilirler.

Dikkatli Bir Şekilde Uyumak Doğru Hamle Olabilir

Bazı insanlar için uzun yolculukları keyifli bir şekilde geçirmenin yolu uykudan geçer. Yola çıktıkları saatlerde uymaya başlayan kişiler inecekleri saatler yaklaşana kadar uykuya devam ederler. Ancak söz konusu ulaşım havayolu olduğunda uyku biraz riskli olacaktır. Çünkü doğru organize edilmeyen bir uyku jetlag olarak isimlendirilen sorunu ortaya çıkarabilir.

Eğer Van uçak bileti gibi yerel bir bilet almadıysanız ve yurt dışına çıkıyorsanız, varış yaptığınızda gündüz vakti olacaksa uçakta gönül rahatlığıyla uyuyabilirsiniz. Ancak akşam saatlerinde iniş yapacaksanız uçakta uyumak tam bir felaket olacaktır. O bölgenin saatine göre hareket ederek uykunuzu organize edebilirsiniz.