Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü görevine başlayan Prof. Dr. Ahmet Ulusoy, kurum arası temaslarını sürdürüyor. Bu kapsamda Rektör Ulusoy, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir’e iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette Rektör Ulusoy’a, ZBEÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Furkan Beşel eşlik etti.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası binasında gerçekleştirilen buluşmada; ZTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşen Orhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Uzun, Vahdettin Velioğlu ve Lütfiye Zilan Cenk, Meclis Üyesi Murat Bollucuoğlu, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya ile ZTSO Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu da hazır bulundu.
Ar-Ge, İnovasyon ve Staj Olanakları Görüşüldü
Ziyaret sırasında, Zonguldak’ın ekonomik ve sosyal kalkınmasında kritik rol oynayan üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi yönünde atılacak adımlar masaya yatırıldı. Akademik bilgi birikiminin ticari ve sınai üretime aktarılması, Ar-Ge ve inovasyon odaklı ortak projelerin hayata geçirilmesi ile öğrencilerin staj ve istihdam imkânlarının artırılması konuları detaylıca değerlendirildi. Toplantıda ayrıca, Filyos Projesi başta olmak üzere kentin geleceğine yön verecek stratejik yatırımlarda üniversite ile Odanın ortak hareket etmesinin önemi vurgulandı.
Demir: "Şehrimizin Kalkınmasına Güçlü Katkılar Sunacağız"
Ziyaretten duyduğu büyük memnuniyeti dile getiren ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Nazik iade-i ziyaretleri için Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Ulusoy’a ve Genel Sekreterimiz Sayın Prof. Dr. Furkan Beşel’e teşekkür ediyorum. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, ilimizin en önemli değerlerinden biridir. Üniversitemizin bilgi birikimi ile iş dünyamızın tecrübesini bir araya getirdiğimizde, şehrimizin kalkınmasına çok daha güçlü katkılar sunabileceğimize inanıyoruz. Özellikle Filyos Projesi ile birlikte ilimizde oluşacak yeni yatırım alanlarında, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi ve üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi büyük önem taşıyor. Oda olarak üniversitemizle ortak çalışmalarımızı artırarak sürdürmeye devam edeceğiz."
Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileri ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.



