İl Başkanlığı binası önünde geniş katılımlı bir miting düzenleyen CHP'liler, delegenin özgür iradesiyle seçilen mevcut Genel Başkan Özgür Özel’e tam destek vererek yargı eliyle siyasete yön verilme girişimlerini sert bir dille eleştirdi.

İl binası önünde gerçekleştirilen mitinge; CHP İl Başkanı Devrim Dural, Merkez İlçe Başkanı Nazmi Özden, 7 ilçe başkanı, Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Nazan Pulat, il yöneticileri, Zonguldak Demokrasi Platformu üyeleri, Sol Parti yöneticileri, KESK'e bağlı sendikaların temsilcileri ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

8 İlçe Başkanından Ortak Bildiri: "Değişim Talebine Sahip Çıkıyoruz"

Mitingde, CHP İl Başkanı Devrim Dural kentteki 8 ilçe başkanı adına ortak metni kamuoyuyla paylaştı. Dural, partinin meşru liderinin Özgür Özel olduğunun altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

"Bizler; emeğin ve mücadelenin kenti Zonguldak’ın Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak; partimizin iradesine, üyelerimizin oyuna ve halkın değişim talebine sahip çıkıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokratik iradesini yok sayacak, milyonlarca yurttaşın umudunu mahkeme salonlarında susturmaya çalışacak hiçbir girişimi kabul etmiyoruz.

Mutlak butlan iddiası üzerinden Anayasa’ya aykırı şekilde bir kişinin göreve getirilmesine yönelik tartışmalar; hukuki değil, siyasi sonuçlar doğuracak ve demokrasimize büyük zarar verecektir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’dir. Bu görev; delegelerin özgür iradesiyle ve parti demokrasisinin gereği olarak belirlenmiştir. Halkın değişim umudunu büyüten, partimizi 47 yıl sonra Türkiye’nin birinci partisi yapan irade nettir ve meşrudur."

"Ekrem İmamoğlu ve Yol Arkadaşlarımız Yalnız Değildir"

Açıklamada, mahkeme süreçleriyle karşı karşıya kalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da destek mesajı gönderildi:

"Bugün hukuksuz soruşturmalarla, siyasi baskılarla ve yargı eliyle siyaseti dizayn etme girişimleriyle karşı karşıya bırakılan Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve yol arkadaşlarımız yalnız değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütleri, üyeleri ve milyonlarca yurttaş; demokrasiye, halk iradesine ve hukuk devletine sahip çıkmaya devam edecektir.

Zonguldak’tan yükselen bu ses; Merkez’de, Ereğli’de, Alaplı’da, Çaycuma’da, Devrek’te, Gökçebey’de, Kozlu’da, Kilimli’de büyüyerek yankılanmaya devam edecektir. Hiçbir hukuksuzluk, hiçbir siyasi mühendislik girişimi, hiçbir antidemokratik müdahale bizleri yolumuzdan döndüremeyecektir. Kimse endişeye kapılmasın. Kurtuluş yok tek başına; ya hep beraber, ya hiçbirimiz!"

Deklarasyona İmza Atan İsimler

Mitingin sonunda okunan ortak bildiriye Zonguldak'taki tüm ilçe başkanları imza atarak genel merkeze bağlılıklarını ve karara karşı duruşlarını ilan etti:

  • Nazmi Özden – Merkez İlçe Başkanı

  • Zerrin Yılmaz Erdoğan – Kdz. Ereğli İlçe Başkanı

    Zonguldak’ta 232 bin 252 ruhsat verildi
    Zonguldak’ta 232 bin 252 ruhsat verildi
    İçeriği Görüntüle
  • Hüseyin Tosun – Alaplı İlçe Başkanı

  • Fahri Diler – Çaycuma İlçe Başkanı

  • Uğur Dikenli – Devrek İlçe Başkanı

  • Mustafa Uyan – Gökçebey İlçe Başkanı

  • Merve Arslan – Kozlu İlçe Başkanı

  • Erdinç Kargidan – Kilimli İlçe Başkanı

Muhabir: HABER MERKEZİ