MUSTAFA ÖZDEMİR (ÖZEL HABER)

Zonguldak'ın sevilen esnaflarından Ayhan Özsoy, eşinden nakil yapılan böbreğiyle yeniden hayata tutundu. Böbrek yetmezliği nedeniyle yaklaşık 3 yıldır haftada 3 gün diyalize giren Ayhan Özsoy, şimdi yepyeni bir hayata merhaba demeye hazırlanıyor.

ÖNCE KALP, SONRA BÖBREK

Evli, 2 çocuk ve 1 torun sahibi olan  Ayhan Özsoy yaklaşık 3 yıl önce böbrek yetmezliği tedavisine başladı. Haftada 3 gün diyalize giren Ayhan Özsoy aylarca aradığı böbreği en yakınında buldu. 32 yıllık eşi İlknur Özsoy'un böbreğinin uyum sağlaması üzerine organ nakli yapılmasına karar verildi. Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçtiğimiz hafta dünyaca ünlü profesör Mehmet Haberal'a ameliyat olan Ayhan Özsoy, eşinden alınan böbrek ile sağlığına kavuştu. Özsoy, ameliyatı başarıyla yapan Prof. Dr. Mehmet Haberal'a teşekkür etti.

"BÖBREĞİM SANA FEDA OLSUN"

32 yıllık evli Ayhan Özsoy, eşi İlknur Özsoy'un tereddüt etmeden böbreğinin yarısını kendisine verdiğini ifade eden ederek, "Diyaliz nedeniyle son derece kötü günler yaşadık. Bu yüzden herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum. Eşim ve ailem bir gün olsun yanımdan ayrılmadı. Organ nakli gündeme geldiğinde İlknur, 'Bir böbreğin lafımı olur. O da sana feda olsun' dedi. Eşime sonsuz teşekkür ediyorum. Bizim aşkımız pazara kadar değil mezara kadar" dedi.