Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’ncü yıldönümü kapsamında Valilik Binası önünde alternatif çelenk töreni düzenledi.

Valilik Binası önündeki törene, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)  Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve STK temsilcileri katıldı. Törende Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Vatan Partisi,  Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Birleşik Kamu- İş Sendikası temsilcileri Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, 30 Ağustos 1922’de Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın büyük zaferde Türk ordularına verdiği emir, “ Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir” sözü olduğunu ve 30 Ağustos 1922 Yunan ordusunun yenildiği, kaçan düşmanın kovalamaya başladığı tarih olduğunu belirtirken, dün Hakkari Şemdinli’de teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki piyade uzman onbaşı Kerim Keçeçi’yi andı ve terörü lanet vurgusu yaptı. 

“KURTULUŞ SAVAŞI KAHRAMANLARINA VE ANADOLU HALKINA BORÇLUYUZ”

30 Ağustos, yurdumuzun düşmandan temizlendiği, düşmanların geldikleri gibi gittikleri gün olduğunu ifade eden Uzun, “ Türk yurdunun bağımsızlığına kavuşmasını dosta düşmana gösteren kutlu gündür.  Başkomutan Mustafa Kemal’in bizzat yönettiği Büyük Taarruz meydan muhaberesi 26 Ağustos’ta başlamış ve 30 Ağustos günü zaferle taçlandırmıştır. Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bağımsızlık türküleri söyleyerek dalga dalga düşmanın üzerinden yürüyerek kurtuluş ordusu, işbirlikçisinden de güç alan işgalci düşmanı vatan topraklarından atmış, bağımsızlığımıza da, birliğimize de göz diktirmeyiz, el uzattırmayız demiştir. Son yıllarda, 23 Nisanlar, 19 Mayıslar, 30 Ağustoslar, 29 Ekimler yani Türk Ulusunun gurur ve övünç kaynağı, olan tüm milli bayramlar kutlanmayarak geçiştirilmeye, unutturulmaya ve ulusal bilincimizi köreltmeye çalışmaktadır.  Bugün, özgür bir Türk vatandaş olarak yaşadığımız bu toprakları, başta Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş savaşı kahramanlarına ve Anadolu halkına borçluyuz. “ diye konuştu. (Aycan Karadağ- Aykut Kara)