AKP eski İl Başkan Yardımcısı Mehmet Baş, gündeme bomba gibi düşen ifşalarına devam ediyor.

 Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın, AKP eski merkez ilce başkanı Mustafa Çağlayan'ı görevden aldırmak için çantacısı Yaşar Gök üzerinden yaptığı siyasi atraksiyonları deşifre eden Baş, bu kez de  Çaycumalılar Dernek Başkanı Savaş Çiloğlu'ndan Kent Konseyi Başkan adaylığı sürecinde AKP Genel Merkezine giderek Mustafa Cağlayan'ı şikayet etmedim için baskı yapıldığını yazdı. İddiaya göre Çiloğlu bu teklifi kabul etmeyince Nihat Aygün Kent Konseyi Başkanlığına karşısına rakip çıkartıldı.  

İşte Mehmet Baş'ın yeni ifşalarına: 

"Öncelikle herkes şunu bilmelidir ki ben çıkmış olduğum bu yolda bildiklerimi sonuna kadar size anlatacağım. Bu yoldan dönmemek üzere size sözümü tutuyorum.
Geçen yazımda size “Zonguldak Çaycumalılar Dernek Başkanı Savaş Çiloğlu’ndan Yaşar Gök, Selim Alan için ne istedi? Size bunu anlatacağım!” demiştim. 

Evet Yaşar Gök, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan için Savaş Çiloğlu’ndan ne istedi? 

Ak Parti eski Merkez İlçe başkanı Mustafa Çağlayan’ı görevden aldırmak için Ömer Selim Alan adına Yaşar Gök o dönem Ankara’ya gidip gelmesi için birilerini görevlendirdi. Daha sonra Yaşar Gök, Ömer Selim Alan adına Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu’na giderek; “Alman firması Çaycuma bölgesine 50 Milyon Euro değerinde bir yatırım yapacak. 5.000 kişi işe alınacak. Mustafa Çağlayan yüzüne bu yatırım kaçacak. Sende bizim haberimiz yokmuş gibi Ankara Genel Merkeze giderek bu durumu anlat. Mustafa Çağlayan’ı o görevden alınması lazım. Bu konuda senden destek istiyoruz” dedi. Yaşar Gök’ün bu teklifini Savaş Çiloğlu geri çevirdi. Daha sonra Yaşar Gök bana geldi. ”Selim Başkanın selamı var. Biz Savaş Çiloğlu ile görüştük. Bize, “Bu konunun dışında olduğunu bilip bilmeden bir şey söylemek istemediğini, bu konunun beni dışında tutun” dediğini söyledi. Yaşar Gök yine bana; “Bu Savaş Çiloğlu ile senin aran iyidir. İkna et oda Ankara’ya gitsin. Dernek oldukları için etkisi büyük olur” dedi ve bende Savaş Çiloğlu’nu aradım. Durumu anlattım. Savaş Çiloğlu ile aramızda olan konuşmanın detaylarını burada anlatmamak için söz verdim. Buraya kadar olan bölümü de Savaş Çiloğlu’na sorabilirsiniz. Savaş Çiloğlu bu durumların hepsine şahittir. Ben en son Çiloğluna; “En doğru karar senin kendi kararındır. Senin bizimle Ankara’ya gelmen ile ilgili ısrar etmem. Bu konu ile ilgili sana tek bir söz söylemem. Bu konuda seni ve endişelerini anlıyorum” dedim.  Daha sonra Ömer Selim Alan, Yaşar Gök ve ekibi Savaş Çiloğlu’nu korkaklıkla suçlayarak dışladırlar. Daha sonra Kent Konseyi seçimlerinde Savaş Çiloğlu’nu desteklemeyerek seçim kaybettirerek bedel ödettiler. İşte Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın seçimlere kadar müdahale edecek kirli oyununu sizlere anlattım. 

Diğer yazımda ise sizlere Mustafa Çağlayan’ın Ömer Selim Alan’ı belediye başkan adayı yaptırmamak için sabah’ın 4’ünde Ankara çıkarmasını ve Mustafa Çağlayan’ın Alman Şirket tarafından hesabına yatırılan 5000 Euro’nun akıbetini anlatacağım."