Türkmen Cumhuriyet Bayramını kutladı

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Cumhuriyet'in ilanının 98’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Polat Türkmen, yayımladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajında şu görüşlere yer verdi: “Yüce Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık için verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesini taçlandıran Cumhuriyetin ilanının 98. kuruluş yıl dönümünü, büyük bir gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, ülkemizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır.

Büyük özverilerle yürütülen bağımsızlık mücadelemizin sonunda milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden Cumhuriyet rejimine geçilmiştir.

Böylece milletimiz kendi geleceğini ve kaderini bizzat kendisinin belirlediği bir yönetim şekline kavuşmuştur.

Aziz milletimiz, aradan geçen 98 yıla rağmen vatanına ve bayrağına olan aşkından, devletine olan bağlılığından hiçbir şey kaybetmediğini, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi, Cumhuriyetin en temel değeri olan milli hakimiyete yönelen alçak saldırıya karşı koyarak bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Milletimizin içindeki bu aşk ve bağlılık olduğu sürece, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklalimize, geleceğimize kast eden hiçbir saldırı asla başarılı olamayacaktır.

Değerli hemşehrilerim; Hükümetlerimiz döneminde istikametimizi hep daha ileriye, gelecek hedeflere çevirdik. Demokrasimizi geliştirdik, hak ve özgürlükleri genişlettik, ekonomimizi güçlendirdik. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizi koyduk ve her türlü engellemeye rağmen icraatlarımızı bir bir hayata geçiriyoruz.

Ülkemizin güneyinde Suriye sınırları içerisinde kurulmak istenen terör devletine karşı Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve silahlı kuvvetlerimizin kararlılığı Fırat Kalkanı, Zeytin dalı ve Barış Pınarı harekatları ve Karabağ savaşı, Libya ile askeri işbirliği desteği ile Tüm dünyaya haklılığımızı kanıtlamış ve kabul ettirmiş olmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Milletimizin vermiş olduğu destek ile, Cumhuriyetimizin kazanımlarını koruyarak ve demokrasimizi daha da geliştirerek büyümeye, kalkınmaya, üretmeye, bölgemizin istikrarına ve barışına katkı vermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz ve necip milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en samimi duygularımla tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemiz, varlığımız ve bağımsızlığımız için mücadele eden bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

Tosun 29 Ekim’i Kutladı


Cumhuriyetin Kuruluşunun 98. Yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Cumhuriyetin geleceğin en büyük güvencesi olduğunu söyledi.
Tosun açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Cumhuriyet Bayramımızı, Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümünde, aydınlık bir geleceğe ilham verecek şekilde milletçe büyük bir gurur ile kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet, hiç şüphesiz, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir. 
Bu milletin canı pahasına, büyük fedakârlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Çünkü Cumhuriyet Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatı, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır. 
Bu ülkenin evlatları Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için en üstün vatanseverlik duygularıyla hareket ederek Ülkemizi 15 Temmuz’da Fetö Terör örgütü darbecilerine teslim etmemişlerdir. Milletimizle ne kadar gurur duysak azdır.  
AK Parti olarak bu milli şuur çizgisinde, hedeflerimizden biri olan 2023 hedefi ile Cumhuriyetimizin 100.yılına Hep Birlikte Yeni Türkiye’nin inşasını tamamlayarak gireceğiz.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetin kurulmasında ve yaşatılmasında mücadele eden; şehit olan bütün vatan evlatlarını saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; kıymetli Zonguldak halkının Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”

“COŞKU VE GURURUNU YAŞIYORUZ”

Bülent Ecevit Ünivertsitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

İşte o mesaj; “Şanlı tarihimizin en şerefli ve gururlu günlerinden Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümünü kutlamanın coşkusu ve gururunu yaşıyoruz.

Aziz Milletimizin, bağımsızlığına, milli egemenliğine kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla taçlanmıştır. Bağımsızlığımızın ve vatanın bölünmez bütünlüğünün simgesi olan Cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak Türk Milletinin en önemli görevlerindendir. Asil Milletimizin bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin sonsuza dek payidar olması bizlerin azmine, gençliğimizin donanım ve birikimine bağlıdır. Bizler de, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak gençliğimizin aklın ve bilimin üstünlüğünü benimseyerek, milli ve manevi değerlerini her şeyin üstünde tutan, yarının dünyasına şekil verecek bireyler olarak yetişmeleri azmi içerisindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesi başta olmak üzere, Aziz Milletimizin ve Zonguldak halkının Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Zonguldak İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Erkmen’in mesajı şu şekilde; “İnsan karakterlerine en uygun rejim olan, Egemenliğin kayıtsız şartsız milletindir sözüyle taçlandırmış büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağanı “Cumhuriyet’imizin 98. kuruluş yıldönümünü büyük gurur ve heyecanla kutluyoruz.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin ilanından bugüne Türkiye Cumhuriyetinin büyük önderimizin gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık yolunda kalkınması, gelişmesi ve insanımızın refahı için emek sarf etmiş bütün büyüklerimizi, vatan evlatlarını yine şükranla anıyoruz.

Bütün yetkinin bir kişide değil, hakimiyetin millete ait olduğu Cumhuriyet rejiminin, kimsesizlerin kimsesi olduğunu, herkese fırsat eşitliği veren hukukun üstünlüğüne dayanan bir sistem olduğunu unutmadan, yokluk içinde varoluş mücadelesi verilerek kazanılan şanlı destan sonucu tercih edilen bir yönetim sistemi olduğu bilinciyle, bizlere Atamızın armağanı kazanımlarıyla emanet edildiğini bu nedenle sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyetini yaşatmanın hepimizin sorumluluğu olduğunu bugün bir kez daha hatırlatıyor, sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz.

Atatürk’ün “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir” sözü Cumhuriyetten vazgeçmeyeceğimizin en büyük kanıtı olup, büyük mücadele sonucu Atatürk’ün önderliğinde Türk Milletinin şanla şerefle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti kimsenin kuşkusu olmasın ki mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır.

98. yılımız kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene. Yaşasın Cumhuriyet. Saygılarımla en büyük bayramımızı İYİ Parti ailesi olarak kutluyoruz. Nice yıllara."

“98. Yıl Dönümünü Kutluyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat, 29 Ekim dolasıyla kutlama mesajı yayımladı.

Pulat’ın mesajı şu şekilde; “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutluyorum.

Aydınlanma önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü Cumhuriyetin bilinçli önderinin yanında yürüyen devrimci kadroları, adsız kahramanları, onların sarsılmaz ahlaklarını, dürüstlüklerini, cesaretlerini, azimlerini kutluyorum.

Her alanda tam bağımsızlığı, özgürlüğü, ulusal egemenliği ve çağdaşlaşmayı amaçlayarak başlatılan Kurtuluş Savaşı, Atatürk’ün başkomutanlığında, açlıkla, yoklukla, yorgunlukla, terle, kanla, silah sesleriyle barut kokularıyla kazanılarak Türkiye’de Cumhuriyet ilan edilmiştir.

Temelinde “Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti” anlayışı olan Cumhuriyetimize karşı yapılan sistemli saldırılar sonucu;

Yetkileri daraltılmış meclis, Emir altına sokulmuş hukuk,  Tarikatlara bırakılmış eğitim,  Ulus bütünlüğü yerine etnik kökene, mezheplere dayalı bölünme,  Yaşamın her alanında yapılan din sömürücülüğü, Satılarak tüketilmiş vatan toprakları, Satılarak yok edilmiş fabrikalar-üretim kurumları, Üniversitelerin açılmasıyla gün yüzüne çıkan, geleceğimiz olan gençlerimizin yaşadığı yurt ve eğitim sorunları, Kurdukları yandaş vakıflarla, yarattıkları çarkla ülke ekonomisini batırmak adına yaptıkları hortumlamalar, Dolar ve euro’ya ülke yönetimini teslim eden AKP hükümeti, benzin, mazot, doğalgaz ve elektriğin yarışa sokulmuş gibi sürekli zamlanmaları sonucu halka dayatılan yoksulluk ve yolsuzluklar devam etmektedir.

Biz bu vatanın geleceğinin sahipleriyiz.

Atatürk‘ün önderliğinde büyük Türk Milleti‘nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet‘in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Yaşasın Cumhuriyet!”

“YAŞASIN CUMHURİYET”

CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Uzun’un mesajı şu şekilde; “Kurtuluş’dan  Kuruluş’a  giden bu onurlu mücadelenin en önemli kilometre taşlarından biri olan “Cumhuriyet Devrimi’nin” bugün 98.Yılını kutluyoruz.

Samsun’da 19 Mayıs 1919’da atılan ilk adımın, destansı bir Ulusal Kurtuluş Savaşına dönüşerek Emperyalizmin yenilgiye uğratılması ve sonrasında yaşanan tüm aydınlanma devrimlerimiz mağlup devletler kadar, içimizde de bir kesim “Cumhuriyet düşmanı” tarafından kabul görmedi.

Yıllardır karşı devrim hareketi, ”Cumhuriyet” kadar onun en büyük devrimlerinden olan Laik’lik, Çağdaş Hukuk, Ulus Devlet, Özgür Birey gibi kurum ve kavramlara önce sinsice sonrasında da iktidarların desteği ile alenen savaş açtı.

Ancak Mustafa Kemal Atatürk’ün halen Türk Ulusu’nun en büyük yol göstericisi ve gerçekleştirdiği devrimlerin günümüze ve geleceğimizi büyük bir heyecanla, aydınlatmaya devam etmesi aslında onlar için kesin ve dönülmez bir yenilginin habercisi olmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün bu kutsal emanetini bu topraklarda nefes alan ve yaşamını sürdüren her bireyin sonsuza kadar gerçek ve samimi bir yurttaşlık görevidir.

Cumhuriyet’imizin 98.yılının her zamankinden daha farklı çok daha coşkulu bir şekilde ve sadece bugün için kutlanılmasını yeterli görmek, bizleri yanıltabilir ve daha derin yanılgılara götürebilir.

Onun için bu Bayram coşkusunu ve Cumhuriyet’in kazanımlarını yılın her günü aynı heyecan ve sarsılmaz bir tutku ile savunmak en önemli hedefimiz olmalıdır.

98.Ylında başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Ulusal Kurtuluş Savaşının kazanılması ve Cumhuriyet ile taçlandırılmasını sağlayan Aziz Şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum. 

Tüm Zonguldak’lıların Cumhuriyet Bayramını en içten ve samimi duygularımızla CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu adına kutluyorum.”

“Yaşasın, Cumhuriyetimiz”

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Cumhuriyetin kuruluşunun 98. Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında,

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bilhassa Kimsesizlerin kimsesi’ olarak nitelendirdiği Cumhuriyetin, hakkı, hukuku ve adaleti temel alan bir ruhla kurulduğunu, bu ruhun temelinde hür yaşama kararlılığı olan Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın olduğunu”  belirtti.

Başkan Bozkurt mesajında şu görüşlere yer verdi:

“29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin koruyucusu ise Ulu Önder Atatürk’ün hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutulmaksızın yetiştirilmesini istediği fikri, vicdanı ve irfanı hür gençlerimizdir. Bu nedenledir ki milli egemenliğin ifadesi olan Cumhuriyetimizin günümüzde yaşadığı temel sorunlar tüm gençlerimiz ve halkımızla birlikte, ‘Demokratik laik ve sosyal hukuk devleti’ ilkesine duydukları derin bağlılığıyla aşılacaktır.

Hukukun üstünlüğü yerine, üstünlerin hukukunu kurmaya çalışan, milletin egemenliğini bir dikta egemenliğine dönüştürmek isteyenler başaramayacaktır. Özgürlük ve bağımsızlık karakteri olmuş, Cumhuriyetimize aşık halkımız kalıcı huzura, demokrasi, adalet ve özgürlük talebiyle ulaşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 98. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum, tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet.”

“CUMHURİYETİMİZİN 98. YILI KUTLU OLSUN”

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, bir mesaj yayınlayarak Cumhuriyetimizin ilanının 98. Yılını ve Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Mesaj şöyle; “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının emperyalist devletlerin Anadolu’yu işgaline karşı Kurtuluş Savaşı ile başlattıkları bağımsızlık mücadelesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılmasıyla milletimizle bütünleşmiş ve güçlenmiştir.

TBMM’nin 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyeti kabul etmesiyle ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığı tüm dünyaya ilan edilmiştir.

Türk milletinin karakterinin bağımsızlık gücüne inanan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Türkiye’nin çağdaş medeniyete ulaşma ve bir dünya devleti olma hedefini tüm dünyaya ilan etmişlerdir.

Sadece bulunduğu coğrafyada değil tüm dünyada mazlum milletlerin örnek aldığı bir ülke olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, “Tam bağımsızlık için ekonomik bağımsızlığı” hedef gösteren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda hızla ilerlemiştir.

Ülkemizin bağımsızlığını hazmedemeyen emperyalist devletler 1980 ve özellikle 1990 sonrasında öncelikle Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ülke ekonomisini hedef aldılar.

Bu süreç tekrar göstermiştir ki Türkiye; en kısa sürede “Tam bağımsızlık için ekonomik bağımsızlık şarttır” diyen, “Yurtta barış dünyada barış” anlayışını savunan Büyük Öndemiz Atatürk’ün gösterdiği hedeflere yönelmek mecburiyetindedir.

Cumhuriyetimize ve onun temel kurumlarına sahip çıkarak geleceğimizin daha aydınlık olacağına inanıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.”

“Cumhuriyet’in 98. Yılı Kutlu Olsun!”

Eğitim Sen Zonguldak Şubesi Yürütme Kurulu, 29 Ekim’i kutladı.

İşte o mesaj; “Türkiye’de yaşayan farklı kimlik, kültür ve inançlara sahip halkların omuz omuza vererek emperyalist işgale karşı birlikte yürüttükleri mücadele sonucunda Cumhuriyet’in ilan edilmesinin üzerinden 98 yıl geçti.

Cumhuriyet’in kuruluş sürecinde Anadolu’da yaşayan bütün halkların Mustafa Kemal ve arkadaşları öncülüğünde emperyalizme karşı yürüttükleri ortak mücadele üzerinden yaratılan bütün ortak değerler, uzun süredir iktidarın dayatmacı, baskıcı, kutuplaştırıcı ve ayrımcı uygulamalarıyla yok sayılmaktadır.

Siyasal iktidarın eğitimi ve toplumsal yaşamı kendi siyasal hedeflerine göre biçimlendirmek istemesi, özellikle eğitimde bilim ve laiklik düşmanı politikalar üzerinden eğitim sistemini dini kurallara göre biçimlendirme yaklaşımı sürmektedir. Türkiye’de uzun süredir başta çocuk hakları olmak üzere, en temel insan hakları tehdit altındayken, çocuk, genç ve kadın haklarına yönelik saldırılar hiç olmadığı kadar artmıştır.

Giderek belirginleşen ekonomik krizin faturası emekçilerin sırtına yıkılmaya çalışılmakta, en temel haklarımız elimizden alınmak istenmektedir. Çocuklar ve kadınlara yönelik tehditler artarak sürmekte, düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğü üzerindeki baskılar devam etmektedir.

Ekonomik kriz ve Kovid-19 salgınını fırsat bilen siyasi iktidar, ekonomik, sosyal ve demokratik haklarımıza göz dikmiş, KHK ihraçları gibi haksız ve hukuksuz uygulamalarıyla, esnek ve güvencesiz istihdam politikalarıyla çalışma ve yaşam koşullarımızı daha da ağırlaştırmıştır.

Yıllardır ‘yurtta barış, dünyada barış’ anlayışına adeta meydan okurcasına hareket eden, iç ve dış politikada gerginliğe, şiddete ve düşmanlığa dayanan karanlık zihniyetin ülkemizi getirdiği yer ortadadır.

Emek, demokrasi, barış, laiklik, eşitlik ve özgürlük talepleri uzun süredir ülke çapında kalıcı hale getirilen fiili OHAL uygulamaları ve Kovid-19 salgını bahane edilerek, baskıcı ve otoriter uygulamalar eşliğinde engellenmeye, bastırılmaya çalışılmaktadır.

Türkiye’nin ihtiyacı, ülkeyi fiilen OHAL koşullarında yönetmeyi hedefleyen, kendileri gibi düşünmeyenleri ‘terörist’ olarak suçlayan baskıcı-otoriter yönetim anlayışı değil, Cumhuriyet’e asıl anlamını veren ‘halkın kendi kendini yönetme iradesi’ ne hiçbir şekilde ipotek konulmadığı, gerçek anlamda laik ve demokratik bir sistemin oluşturulmasıdır.

Türkiye’de yaşayan halkların özlemi ve talebi, kimsenin kimliği, inancı, mezhebi, siyasi düşünceleri ve görüşü nedeniyle baskı ve ayrımcılığa uğramadığı, ayrımsız bir şekilde herkesin eşit haklar temelinde yaşama hakkına saygı gösterildiği bir ülkede, eşit özgür, demokratik bir Cumhuriyet’te, barış içinde bir arada yaşamaktır.

Eğitim Sen olarak, halkın göstermelik olarak değil, gerçek anlamda egemen olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, hukukun üstünlüğünün eksiksiz bir şekilde hayata geçirilmesine, eşit, özgür, laik ve demokratik bir Cumhuriyet’in ancak birlikte mücadeleyle yaratılabileceğine olan inancımızla, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz!”

“CUMHURİYET EN BÜYÜK ARMAĞANDIR”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Devrek Şube Başkanı Tülay Karademir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yılını kutladı.

Mesajında, “Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır” diyen Başkan Karademir şu görüşleri ifade etti: “Bağımsızlık uğruna verdiğimiz milli mücadelenin sonunda ulaştığımız özgür yaşamımızın değişmeyen simgesi Cumhuriyetimiz, 98 yaşında. Cumhuriyet, milli mücadele ile küllerinden yeniden doğan Türk Milletinin en güzel bayramıdır. Türk Milleti için en uygun rejimin cumhuriyet rejimidir. Egemenliği kayıtsız şartsız milletin kendisine emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine en büyük armağanıdır Cumhuriyet. Ne mutlu bize ki, böylesine yüce ve kalıcı bir değere sahibiz. Bizim en büyük ödevimiz, Cumhuriyetimizi korumak ve onun değerlerini sonsuza kadar yaşatmaktır. Cumhuriyetimizin sonsuz ışığı ve kazanımları yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Unutulmaması gerekir ki, Cumhuriyetimiz, ilelebet payidar kalacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve canlarını vatan uğrunda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”