Devrek Belediye Başkanlığı,  etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle sokak hayvanlarının kış mevsiminde soğuktan etkilenmemeleri, aç ve susuz kalmamaları için gerekli tedbirleri aldı.

Devrek’teki sevimli dostların kış aylarını rahat ve sağlıklı geçirebilmeleri için hazırlıklarını tamamlayan Devrek Belediyesi ekipleri sokakta yaşayan hayvanları da unutmadı. Bu amaçla 3 ton kedi ve köpek yiyeceği hazır etti. Kışın bastırmasıyla birlikte çeşitli noktalara kedi ve köpeklere mama ve su bırakılacak. Bu arada Güvercin ve diğer kuşlar için de yem hazırlığında bulundu.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, sokak hayvanlarının korunmasının önemine dikkat çekerek, “Bir kentin çağdaşlık düzeyi sokak hayvanlarına nasıl muamele edildiği ile yakından ilişkilidir. Biz Devrek Belediyesi olarak can dostlarımız olarak gördüğümüz sokak hayvanları için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Hemşehrilerimizin de bu konuda gerekli duyarlılığı göstererek, havaların soğumaya başladığı bugünlerde sokakta yaşayan canlarımızı yalnız bırakmayacaklarına inanıyoruz” dedi.