Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında okulların temizliğinde görevlendirilmek üzere 261 kişi işe alınacak.

İşkur ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri arasında imzalanan protokollerle toplam 8 ilçede toplam 261 personel 17 Ekim 2016 tarihinden 16 Haziran 2017 tarihine kadar istihdam edilecek. 261 kişilik kontenjanın merkez ve ilçelere dağılımı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapıldı. Merkezdeki okullarda 90, Kilimli’de 17, Kozlu’da 20, Ereğli’de 60, Alaplı’da 20, Gökçebey’de 8, Çaycuma’da 33, Devrek’te 13 kişi istihdam edilecek. 29 Eylül 2016 - 7 Ekim 2016 tarihleri arasında mesai saatlerinde başvuru alınacaktır. Ayrıca İnternet üzerinden www.iskur.gov.tr belirtilen tarihler arasında günün 24 saati bireysel başvuru yapılabilecektir.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Gönül Demirsu, “İstihdamın arttırılması ve işsizliğin azalması ile özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazanılması amacıyla aktif iş gücü yönetmeliğimiz gereğince toplum yararına çalışma kapsamında ilimizde ilçelerimizde dahil olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar için bu yıl 261 kişilik bir kontenjan açıldı. Bununla ilgili başvurularımızı dün yani 28 Eylül tarihi itibariyle almaya başladık. Bugün 2’nci günümüz. Başvurular 7 Ekim tarihine kadar sürecek. Başvuruları almamıza müteakip ilçelerde eş zamanlı olarak noter kurası yapacağız. Noter kurasından sonra kendi ikametlerine yakın okullara işsizlerimizi yerleştirebileceğiz” dedi. (Umut ERSES – Açelya BEYAZAY)