Parayı verenin bu kentte istediğini yapacağı şeklindeki anlayışı kınıyoruz”

 

 

  Tüketici hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu yazılı bir açıklama yaparak Belediye Sinemasının halkın hizmetine açılması gerektiğine dikkat çekti. Topaloğlu dernek merkezinden yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

Sosyal ve kültürel alanda hiçbir yeni gelişme sağlayamayan belediye elinde bulunun kültür sanat merkezlerini 3-5 kuruş rant için peşkeş çekmektedir. Sözde sosyal demokrat bir partinin yerelde iktidar olduğu kentimizde sosyal belediyecilik adına hiç bir adım atılmamıştır. Kente yeni bir şey katmayan belediye var olanları da kiralama yöntemiyle elden çıkarmıştır. Bunun en somut örneği Zonguldaklılara uzun yıllar hizmet vermiş bir Sinema salonu kiraya verilmiş kiracı tarafından atıl tutularak Zonguldak halkının bir çoğunun anısının olan yer halka hizmet veremez hale gelmiştir.

  Zonguldak sokaklarını panayır ve pazar yerine çeviren ve kent merkezi sahilleri peşkeş belediye aynı çıkarcı anlayışla sosyal ve kültürel alandan çekilmiştir.

   Zonguldak Belediye başkanı bir röportajda kırası ödendikten sonra bizim için problem yok demiştir. Demek ki her şey paraya bağlı parayı veren bu kentte istediğini yapar anlayışı ki bu anlayışı kınıyoruz.

   Peki belediye meclisi gerçekten ne iş yapar kültür komisyonu ne iş yapar, sizlerin görevi sadece rant midir ?

   Bunca gencin öğrencinin olduğu kentte hangi sanatsal ve kültürel faaliyetleriniz vardır.Doğrusu merak ediyoruz.

   Zonguldak Belediyesi aklını başına almalı ve Zonguldak halkının olan Sinema ne pahasına olursa olsun geri alınmalı restore edilerek Zonguldak halkının hizmetine sunulmalıdır.