Haber: Mustafa ÖZDEMİR 

Ereğli'de psikolojik danışmanlık yapan 41 yaşındaki Mehmet Başören, hayatında hiç corona testi yaptırmadığı halde cep telefonuna gelenu "covid19 test sonucunuz pozitif çıktı" mesajıyla şok oldu. 

2 gündür zorunlu olarak evinde karantinada olan Mehmet Başören'in eşi ve 2 çocuğu da temaslı olduğu gerekçesiyle evden dışarı çıkamıyor.

Ereğli'de psikolojik danışman olarak çalışan Başören, 30 Ocak pazartesi Ereğli Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada covid19 aşısı olan Başören'in cep telefonuna aynı günün akşamında "covid19 test sonucunuz pozitif çıktı" mesajı geldi. 
Gelen mesajla neye uğradığını şaşıran Mehmet Başören, Halkın Sesi'ne yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
"Hayatımda hiç covid19 testi yaptırmadığım halde cep telefonuma gelen mesajla 4 Subat'a kadar karantina altına alındım. Eşim ve iki çocuğum da benimle birlikte temaslı olduğu gerekçesiyle evden çıkamıyor. Sağlık Bakanlığı dahil tüm birimleri aramama rağmen çözüm bulamadım. Son çare medya aracılığıyla sesimizi duyurmak istedim. İlginç olan ben Corona olmadığım halde eve hapsoldum, şuan corona olan vatandaş ise dışarda kim bilir bir kaç kişiye virüs bulaştırdı. Büyük bir ihtimalle Çaycuma Devlet Hastanesi'nde test veren Mehmet Başören isimli bir vatandaş TC kimliğini söylemeden ismiyle giriş yaptırdı. Birilerinin canı yanmadan bu yanlışlığın biran önce düzeltilmesini istiyorum" dedi.