Genel Maden İşçileri Sendikası Üzülmez Taban Delegeliği seçimlerine günler kala, Beyaz Liste’nin adayı Tayfun Demir, Çaycuma’daki Paflagonya Düğün Salonu’nda düzenlenen birlik, beraberlik ve dayanışma toplantısında yaklaşık 800 maden işçisiyle buluştu.
Yoğun katılımın gerçekleştiği programda madencilerin tezahüratları ve alkışları eşliğinde konuşan Demir, seçim sürecinde kendilerine verilen destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Demir, Üzülmez işçilerinin tercihini ortaya koyduğunu belirterek, 25 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimlerden Beyaz Liste’nin güçlü bir şekilde çıkacağına inandığını söyledi.
Toplantıda söz alan Sefer Karakabak da iki dönemdir madencilere hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını ifade ederek, sendikal mücadelede elde edilen kazanımlara dikkat çekti. Karakabak, Beyaz Liste’nin seçimlerden başarıyla ayrılacağına inandıklarını belirtti.
Yaklaşık 800 maden işçisinin katıldığı programda sık sık sloganlar atılırken, salonda birlik ve dayanışma mesajları ön plana çıktı. Katılımcılar, Tayfun Demir ve ekibine alkışlarla destek verdi.
GMİS Üzülmez Taban Delegeliği seçimleri öncesinde gerçekleştirilen toplantı, yüksek katılımı ve verilen mesajlarla dikkat çekerken, Beyaz Liste cephesi seçim sürecine ilişkin iddiasını bir kez daha ortaya koydu.