Zonguldak’ta APP plaka kullanan sürücülere yönelik uygulanacak cezaların açıklanmasının ardından plaka değişimi için yoğunluk yaşandı. Sürücüler, yeni plaka çıkarmak için Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası’na başvurdu.

Zonguldak’ta Şubat ayında 524 konut satıldı
Zonguldak’ta Şubat ayında 524 konut satıldı
İçeriği Görüntüle

İçişleri Bakanlığı’nın 1 Nisan itibarıyla APP plaka kullanan sürücülere 140 bin lira para cezası uygulanacağını duyurmasının ardından çok sayıda sürücü standart plakaya geçmek için odaya başvurdu.

Yaşanan yoğunluk nedeniyle Şoförler Odası’nda mevcut plakaların tükendiği öğrenildi. Oda yönetimi, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla girişe “Yoğunluktan dolayı plakamız kalmamıştır” yazılı bir duyuru astı.

Şoförler Odası’nda günlük yaklaşık bin adet plaka basımı yapıldığı, yeni plakaların yarından itibaren yeniden basılmaya devam edileceği bildirildi. Yoğunluğun ise önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi