Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi hazırlık sınıfı öğrencisiyim. Geçtiğimiz Salı günü hocamız, Çarşamba günü kan bağışı günü yapılacağını, kan verenlerin devamsızlık saatlerinden 24 saat silineceğini söyledi. Sadece bu mu? İİBF’den yeterli katılımı göremezsem benim dersimden geçemezsiniz diyen, kan verenlere 2’şer puan vereceğim diyen hocalar… Bunlar hep kan bağışı günü katılımı arttırmak için söylenen vaatler, tehditler.

Aslında bizim okul yöntemi bulmuş. Kan bağışının önemi hakkında onca yapılan videolar, seminerler meğersem önemli değilmiş. Meğersem insanlara kan bağışının öneminin bilincinin yüklenmesi o kadar da önemli değilmiş. Bunlarla uğraşacağına ödül veriyorsun, tehdit ediyorsun kan bağışında bu şekilde rekor bile kırılabiliyor.

He bir de hedef koyuyorsun 1453,1915 gibi. Geçen sene hedef 1453’tü. Bu sene 1915. Her yıl hedef artıyor. Yakında koydukları hedefe ulaşabilmek için silahlar devreye girebilir diye endişeliyim. Tabii bu işin esprisi ama durum tam da böyle.

Okulun bu yanlış politikası kesinlikle eleştirilmeli. 
Kan vermesi karşılığında devamsızlığını sildiğiniz kaç kişi bu okuldan mezun olduktan sonra da kan bağışı yapma bilincinde olacak, diye sorulmalı.
Bu yanlış uygulamadan vazgeçilmeli.

Kan bağışı yapmak, çok hayati bir önem taşıyor. Herkesin bu bilinci edinmesi gerek.
Bir de BEÜN’ün yaptığı gibi hayatınız boyunca kan bağışı yaptınız diye ödül alacağınızı zannetmeyin.

Son olarak kan vermek sizi öldürmez ama karşı taraf için hayati önem taşır.