ÖZEL HABER - Zonguldak merkezdeki okullardan Karaelmas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği tarafından, velilere bildiri mektubu gönderilerek, velilerden ilk dönem için 75 TL'lik aidat talep edildiği ortaya çıktı.

Bağışların zorunluluk değil gönüllülük esasına göre yapıldığı hatırlatılan bildiride, velilerden elini taşın altına koyması istendi.

Aylardır kapalı olan okula bağış istenmesi karşısında şok olan veliler, "Olmayan okula para istediler. İki dönem için 150 TL istiyorlar. Bildiri elimize gelince önce inanamadık, sonra kamera şakası zannettik. Böyle şey olur mu?" diyerek tepki gösterdi.

 

Velilere gönderilen bildiride, "Sayın Veli! Okul Aile Birliği yönetim kurulu üyeleri olarak 7 Kasım 2020 tarihinde devraldığımız görevi yürütmekteyiz. Okul Aile Birliği yönetmeliğinin 6. maddesinde birliğin görev ve yetkileri şu şekilde açıklanmıştır: Okulun tüm ihtiyaçlarını karşılamak için mal ve hizmetleri satın almak ve ödemeleri gerçekleştirmek. Aynı yönetmeliğin 15. maddesinde birliğin gelir kaynakları açıklanmıştır. Buna göre velilerin gönüllü olarak yapacakları ayni, nakdi, şartlı/şartsız bağış ve yardımlar gelir kaynağımızı oluşturmaktadır. Okul Aile Birliği yönetimi olarak aldığımız karar üzerine her velimizin toplam 75 TL ilk yarı ve 75 TL ikinci yarı olmak üzere bağışta bulunması durumunda ekonomik olarak bütçemizin yeterli düzeyde ihtiyaçlarımızı karşılayacak durumda olacağı belirlenmiştir. Sizden isteğimiz Okul Aile Birliğimizin banka hesap numarasına bağışta bulunmanızdır. Bağışlarınız banka hesabımızda şeffaf bir şekilde toplanmakta ve yasal usullere uygun olarak denetimlere açık bir şekilde şeffaf olarak harcanmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Bağışların zorunluluk değil gönüllülük esasına göre yapıldığı hatırlatılan bildiride, velilerden elini taşın altına koyması istendi.

Ellerine ulaşan bildiriye inanamadıklarını belirten öğrenci velilerinden B.K, Halkın Sesi muhabirine yaptığı açıklamada, ""Dün elimize okuldan bir bildiri mektubu göndermişler. Açıp okuduğumda gözlerime inanamadım. Bunlar iyice kafayı sıyırmış dedim. Tamam faaliyet gösteren okulun ihtiyacı olur ve bağış istenir de, aylardır kapalı olan ve hiç öğrencinin gitmediği boş okul için öğrenci başına aidat istemek nedir Allah aşkına? Bu nasıl mantıktır? Bu karardan umarım vazgeçilir." dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Okul Aile Birliği'nin velilerden istediği aidat iddiasına nasıl tepki vereceği merak ediliyor.

(Haber: Abdullah Karabacak)