İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfi Türkkan'ın Bingöl'de bir şehit yakınına küfretmesiyle başlayan ve Türkiye'de infial uyandıran olayla ilgili konuştu. 
Erkmen, İYİ Parti olarak hiç bir zaman böyle bir yanlışın arkasında durmayacaklarını belirterek, "Genel Başkanımızın talimatıyla Sayın Lütfi Türkkan istifa etmiştir. Biz başkaları gibi kötü sözün arkasında durmayız. Hele dinimizle dalga geçenleri büyükelçi yapanların konuşmaya hakları yok" dedi.

 

AMAÇLARI GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfi Türkkan'a ve heyet üyelerine her ne kadar sözlü sataşma olsa da Türkkan’ın yapmış olduğu hareket ve söylemleri doğru bulmadığının altını çizen Erkmen, "Bu olayın ardından hükümet partileri gündemi değiştirmek isteseler de bunu başaramadılar.
Onlar yanlışı yapanı sahiplenirken biz gereğini yaptık.  Verdikleri demeçlerle şehit aileleri ve gazilerimizle bizleri karşı karşıya getirmek isteseler de bu amaçlarına ulaşamadılar. Bizler her zaman şehit aileleri ve gazilerimizin yanlarında olan kişileriz. Masa başında demeç veren arkadaşlar acaba Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz'ın 5 gündür hastanede yattığından haberdar mıdır?" dedi.