Özel Haber: Mustafa ÖZDEMİR
 

Zonguldaklı emekli maden işçisinin 24 yaşındaki kızı Elif Sinan bir hafta önce  Kırıkkale'ye bağlı Yahşiyan ilçesinde bıçakla kalbinden yaralanmış halde bulundu. Kırıkkale  Üniversitesinde öğrenim gören Elif, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşama tutunamadı. 

Elif'in ailesi ve arkadaşları olayın intihar değil cinayet olduğunu öne sürerek sosyal medyada #elifsinaniçinadalet ismiyle bir kampanya başlattı. Baba İrfan Sinan ise kızının ölümünden sonra gözaltına alınan ancak daha sonra serbest bırakılan erkek arkadaşı Tuğrul Arslan'ın tutuklanması talebiyle bugün Kırıkkale Adliyesine giderek üst mahkemeye itiraz etti. 

DELİLLER KARARTILMASIN

Üniversite öğrenimini gördüğü Kırıkkale'ye bağlı Yahşiyan ilçesinde gece sokak ortasında kalbinden bıçakla yaralı şekilde bulunan ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan 24 yaşındaki Elif Sinan'ın gözaltına alınan sevgilisi Tuğrul Araslan'ın serbest bırakılmasına tepkiler büyüyor. Elif Sinan'ın arkadaşları sosyal medyada "elifsinaniçinadalet" heşteğiyle bir kampanya başlatarak olayın soğutulmadan, delillerin karartılmadan gerçeğin ortaya çıkmasını istediler. Elif'in erkek arkadaşıyla sokakta tartıştığı esnada kendi kendisini kalbinden bıçakladığı yönünde çıkan manipülatif haberlerle yönlendirme yapılmasına tepki gösteren arkadaşları olayın bir intihar olmadığını iddia ettiler. 

KADINA ŞİDDETE HAYIR GECESİNDE SAHNE ALDI

Elif, 2014 yılında okuduğu Fener Lisesi'nde "Bir hazin hürriyet" isimli kadına şiddet temalı şiir gecesinde sahne almıştı. Atatürk Kültür Merkezi sahnesinde eşinden şiddet gören bir ev kadınını canlandıran Elif Sinan, "Kadına şiddete dur" diye bağırınca sahnedeki bütün kız öğrenciler "kadına şiddete hayır" şeklinde bağırmıştı. Elif, şiir dinletisi sırasında beyaz bir kıyafetle dans ederek umudu temsil etmişti... 

İNTİHAR OLDUĞUNA DAİR DELİL YOK 

Acılı baba İrfan Sinan adına konuyla ilgili açıklama yapan Avukat İbrahim Yılmaz, intihar olayı ile ilgili şüpheli şahsın ailesinin dahil yorum yapmadığını, bu tür haberlerin  Elif Sinan’ın ailesini yaraladığını belirterek, 
"Elif'in kendini bıçaklayarak intihar ettiğini gösteren bir İş yeri kamera kaydı bulunmamaktadır. Gerçekle bağdaşmayan haberler üreterek ailesinin acısını arttırmaya sebep olan kişi ve kurumlara karşı tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız." dedi.