Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, mahkeme salonunda kendisine dava açan Hattat Holdinge haykırdı: "Türk ulusunu aşağılamam mümkün değildir. Ben işçi haklarını yok sayan ve turizmle öne çıkan ilçemizi kirletecek bir hukuksuz yatırıma karşı çıktım."

Bartın Amasra’da kurmak istediği termik santral yargıya takılan Hattat Holdingin, Belediye Başkanı Recai Çakır’ın konuyla ilgili basın açıklamaları ve şirket ortaklarına yazdığı mektuba karşı açtığı davanın ilk duruşması görüldü. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki davaya Başkan Çakır, avukatları ve davacı taraf vekilleri katıldı.

Çakır’ın avukatları davanın hem Belediyenin tüzel kişiliği hem de Başkanın şahsına karşı açıldığını bu durumun hukuken kabul edilemez olduğunu söylediler. Danıştay’ın söz konusu termik santralle ilgili kararları defalarca iptal ettiğini belittiler. Müvekillerinin santrale karşı açıklamalarının manevi tazminat doğurmayacağını beyan ettiler.

Davada söz konusu mektubun bilirkişiye gönderilmesi ve dava dosyasında eksik olan basın açıklamalarının getirilmesi için 1 Mayıs 2022 tarihine ertelendi.