Mart ayı enflasyonuna yansıması için 1 Nisan'ı bekleyen AKP iktidarı, doğalgaz, internet ve şekere ciddi zamlar yaptı. Dün itibariyle doğalgaza yüzde 35, internete yüzde 67, şekere yüzde 31 zam geldi. Ramazan ayı arifesinde yapılan yapılan zamlar vatandaşı çileden çıkardı. 

 BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre; elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 44,30, elektrik üretimi haricinde kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 50 ve konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatına yüzde 35 zam yapıldı.

BTK'nin 9 Mart'ta Türk Telekom'un port ve toptan hat kiralama ücretlerinde düzenlemeyi onaylamasının ardından çıkan internet birim fiyatına yüzde 67 oranında zam yapıldı. Zamlı tarife bugünden itibaren yürürlüğe girdi..

Şeker fiyatları ile arz ve stoklara yönelik tartışmalar sürerken Türkiye Şeker Fabrikaları, şekerin fiyatına yüzde 31 zam yaptı.Türkşeker, KDV dahil kilogramı 5,96 TL'den satılan kristal şeker fiyatı yüzde 31 artırılarak 7,80 TL oldu.
Türkşeker, raf garanti sistemi kapsamında perakende sektörüne sağladığı 5 kilogramlık toz şeker fiyatını ise 45 TL'den 55 TL'ye çıkardı.