İşçi Partisi Zonguldak İl Başkanlığı’ndan bir açıklama yapılarak ÇATES’in özelleştirilmesine izin verilmeyeceği açıklandı. Açıklamada “ÇATES’in satılması, Zonguldak’ın felç olması demektir.

Devletin bütün kurumlarını satmayı amacı haline getiren özelleştirmeci hükümet, ÇATES’i de satmaya kalktı. 5 Şubat 2014’ü ihale başvurusunun son günü ilan etti. İşçi Partisi olarak buna izin vermeyeceğiz. ÇATES’i satmak Zonguldak’ı ve Türkiye’yi satmaktır. ÇATES Cumhuriyettir, milli enerjidir. ÇATES’in satılması, esnafa da ağır bir darbe vuracaktır. ÇATES satıldığında işçiyi azgınca sömürülmesi ve kölece yaşam koşulları bekleyecektir. Satılan kurumlarda işçi namına tek bir olumlu gelişme olmamıştır. TKK işçisi işten atılacaktır. ÇATES işçisi ile TKK işçisinin kaderi birleşmiştir. ÇATES ve maden işçisi el ele vererek Zonguldak’ı birleştirecektir.” denildi.

 

ÇATES KALESİ OLUŞTURALIM.

“Şanlı madenci yürüyüşü bize nasıl başaracağımızı işaret ediyor.” denilen açıklamada, “Zonguldak halkı işçisiyle birleşmiş, Türkiye de Zonguldak’ta birleşmişti. Ne barikatlar, ne de işçi düşmanı hükümet durdurabilmiştir. Hem Zonguldak maden işçisi hem de Türkiye nefes almıştı. Şanlı madenci yürüyüşü ÇATES işçiyle birleşerek kaldığı yerden yeniden başlayacaktır. Özelleştirmeye karşı, Zonguldak’ın bütün kurumlarını ÇATES kalesi oluşturmaya, Zonguldak için, ÇATES için, maden işçisi için, Türkiye için birleştirmeye davet ediyoruz.” denildikten sonra, “ÇATES’i sattırmayacağız. Gelin de görelim. Zonguldak halkına sesleniyoruz: Madenimize, fabrikamıza, işimize ve kentimize beraber sahip çıkalım.” şeklinde çağrıya da yer verildi.