Belediye Basın Bürosu’ndasn yapılan açıklamaya göre, 2002 yılında ilki gerçekleştirilen ve o ilk festivalle de dünyanın en uzun mangalı rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanan festivalin 12.sinde de pek çok etkinlik yapılacak. Sahnenin İlk kez ana sahil bandına kurulacağı festivalde binlerce insanın denizin ve sahilin güzelliği ile bütünleştirilmesi amaçlanıyor.  Teknik olarak bir engel olmadığı takdirde Volkan Konak 24 Kasım akşamı konser için Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtı’nın olduğu alana kurulacak sahneye çıkacak.

 

ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜNÜ DE KUTLAYACAĞIZ

Posbıyık “Bu yılki Hamsi Festivali’nin bir başka önemli yanı ise festivalin 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne denk getirilmesi. Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak, herkesin de malumu olduğu gibi, toplumun her kesiminin yanında olduğumuz gibi öğretmenlerimizin de yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. Uygar medeniyetleri birçok alanda yakalayıp hatta onları geçebildiysek bu başarıda en büyük pay ve emek öğretmenlerimizindir.  Geçtiğimiz günlerde 90. yaşını kutladığımız cumhuriyetimizin sağlam temeller üzerinde gelmesinde nasıl silinemez alın terleri varsa, yine cumhuriyet, onların yetiştirdiği gençlerin omuzlarında yükselmeye devam edecektir. Bu yılki Hamsi Festivalimizi de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yapmayı kararlaştırarak, öğretmenlerimizin de varlıklarıyla hem coşkumuzu hem de bu güzel günün anlamını zenginleştirmeyi amaçladık. Bu vesileyle de gerek bugün görevlerine devam eden gerekse de emekli olan bütün öğretmenlerimizi halkımızla birlikte Hamsi Festivali’nde beklediğimi ifade etmek istiyorum.” dedi

 

GAZİLER DE ONURLANDIRACAK

Posbıyık açıklamasını, “Ayrıca festivalimize Ankara GATA’da rehabilitasyon gören gazilerimiz de kalabalık bir şekilde katılarak bizleri onurlandıracaklar.” diyerek bitirdi.