Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti9 Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı, 19 yılda iktidarlarının karayolu açısından Zonguldak iline yaptığı yatırım tutarının 5.5 milyar TL olduğunu söyledi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Uzun Mehmet Camii açılışı ve Filyos doğal gaz tesisleri temel atma töreni için geldiği Zonguldak’ta AK Parti İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı ‘dan yolar hakkında brifing aldı. Tünellerin ve yolların geciktiğini öğrenen Cumhurbaşkanı Erdoğan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na gerekli talimatları vererek yolun hızlanmasını sağladı. 
Filyos vadisi projesinden sonra büyük önem kazanan Batı Karadeniz sahil yolu projesi kapmasında sıra İkinci makas-İshaniye- Ilıksu ile Muslu-Filyos arasında ki karayoluna çevrildi. Yıl başından önce hizmete girecek olan İkinci makas-Kilimli karayolu Zonguldak kent merkezi trafiğinin yüzde 20 azalmasına katkı sağlayabileceği gibi 30 dakikalık yol 5 dakikaya düşmüş olacak.
Projeyi başından sonuna kadar sıkı takipçisi olan ve her aşamasını görsele dökerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bilgi veren AK Parti İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı, Halkın Sesi Yazı İşleri Müdürü Cevdet Akgün'ün sorularını cevapladı. 
Akgün: Proje neden bu kadar gecikti?
Avcı: Mithatpaşa tünelleri aslında 1975 yılında o dönemin belediye başkanı rahmetli Hüseyin Öztek döneminde gündeme gelmiş. Ancak o tarihlerde bir şey yapılmamış. 2 Ağustos 2013’de dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı tarafından tek tüp (tünel) için düğmeye basıldı. Ancak TBMM eski Başkanımız Köksal Toptan devreye girerek iki tüp (tünel) yapılmasını sağladı. Proje belli aşamalarda revize edildi. Ayrıca tüplerin yapımında metan gazları ve kömüre rastlandı. Ayrıca tüp yapımında son sistem üst düzey teknoloji kullanılması sağlandı. Aslında proje biraz da gecikti. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hızlandı ve bir aksilik olmazsa yeni yıla yeni yolla gireceğiz. 
Akgün: Bürokratik engeller oldu mu?
Avcı: Olmaz mı?. Sayın Cumhurbaşkanının talimatlarını ilgili birimlere ulaştırdık. Yıllardır çözülemeyen işleri kısa sürede çözdük. Bu projenin başlangıcında Karaelmas Gazeteciler Derneği ve Zonguldak platformu 40 bin imza toplamıştı. Yani kent merkezi nüfusumuzun yüzde 40 imza vermişti. Bize yüklenen görevden sonra üzerimize aldığımız sorumluluğun bilinciyle imalatların her aşamasını takip ettik. Ve her aşamayı Sayın Cumhurbaşkanımız ile de paylaştık. 
Akgün: İkinci makas-Kilimli arası kaç tünel var? Projenin aşamaları nelerdir?
Avcı: Mithatpaşa T-2 tünelleri sağ tüp Bin 540 metre. Sol tüp Bin 564 metre. İkinci makasta farklı seviyeli köprülü kavşakta tamamlandı. T-0 tünelleri sağ 206, sol 192 metre. T-1 tüpleri ise sağ 340, sol 330 metre. Aslankaya tüpleri ise sağ 440, sol 400 metreden oluşuyor. Toplamda 5 bin 12 metre tüp’den oluşan karayolu 5.7 km’den oluşuyor. Şükürler olsun ki, İkinci makas-Kilimli karayolu peyzaj çalışmaları tamamlanıyor.  Cumhurbaşkanımızın daimi talimatları ile takibini gerçekleştirdiğimiz projede, tünel içlerindeki,  aydınlatma, elektromekanik işler, fiber kablo serimi, sensörler, havalandırma fan motorları, gabarilerin montajı aşamasına gelinmiştir. Yine mevcut serimi yapılan Bitüm alaşımlı sathi kaplama asfaltın, binder ve son aşınma katının serimine başlandı. Diğer yandan projenin tamamında yapılan  peyzaj, çevre düzenlemeleri, şevler ve tünellerin giriş ayna düzenlemeleri devam etmektedir. 
Zonguldak’ımıza olan sevdamızı, yürüyen, biten, başlayacak olan projelerimizle göstermeye devam edeceğiz. Bu projemizi de, 31.12.2021 tarihinde bitirme hedefimiz devam etmekte olup, çalışmalar planladığı hız ve  zamanda tamamlanacak.
Akgün: Kilimli merkez de köprülü kavşaktan neden vazgeçildi? Kilimli-Muslu arası nasıl projeye eklendi.
Avcı: Sayın Cumhurbaşkanımızın Zonguldak’ı ziyaretinde kendisine brifing verdim. Kilimli merkezinde sahilin özelliğini bozacağı için köprülü kavşaktan vazgeçtik. Köprülü kavşak olmaması gerekiyordu. Sayın Cumhurbaşkanımıza sunduğumuz brifingden sonra Kilimli-Muslu yolunun da yapımına başlandı. Kilimli-Muslu arasında iki tüp olacak. İlk tüp 660 metre, ikinci tüp ise 1990 metre olacak. 5 .3 km’lik yol olacak. Bu defa yolun iki kısmından imalat başlayacak. Hem Kilimli hem de Muslu’dan firma yetkilileri 2023’e yetiştireceklerini söylediler. 
Akgün: Bu yolların özellikleri var mı?
Avcı: Kesinlikle var. Farklı seviyeli kavşaklar var. Bunlar şehir trafiğini rahatlatacak projeler. Uzunkum’da da Farklı seviyeli kavşak yapıldı. Bu kavşaktan İnağzı, Yeni Mahalle, TOKİ, Kapuz, Tepebaşı, Yeşil mahalle ve Bağlık yararlanacak. 
Akgün: Muslu-Filyos ve İkinci makas-İshaniye-Ilıksu yolu da çok önemli? Bunlar için çalışma var mı?
Avcı: Projeleri hazır. Bu yollar Batı Karadeniz sahil yolu projesinin devamı. İnşallah bu yollarında yapımını gönlümüz istiyor. Ve üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zonguldak trafiğinin yükünü yüzde 20 azaltacak proje nihayet sonuçlanıyor. Çatalağzı bölgemizde Eren Enerji ve Çates var. Kömür şirketleri var. Bunların kamyonları artık şehir merkezinden seyretmeyecek. Büyük ve önemli proje bunlar. Halkımızın daha güvenli ve daha rahat seyahat etmesini sağlamak bizlere mutluluk veriyor. 
(Röportaj: Cevdet AKGÜN)