MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener’e verdiği destekten ötürü İl ve İlçe Başkanının hedef tahtasına koyduğu Gürkan Gülay, Hamdi Ayan’ın ‘Akşener Zonguldak’a gelirse sıkıntı olur’ şeklindeki sözlerine atıfta bulundu;

“GAZİPAŞA’DA PAŞA PAŞA YÜRÜRÜZ”

Suların bir türlü durulmadığı Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) hedef tahtasına koyulan Gürkan Gülay, Halkın Sesi’ne konuştu. MHP’de değişimi savundukları için kendilerini partiden ihraç etmekle tehdit eden İl ve İlçe Başkanının tutumuna anlam veremediklerini söyleyen Gülay, ‘Biz atarak değil katarak iktidara geleceğimize inanıyoruz’ dedi.

“KIRANSOY HIRSIYLA KONUŞMUŞ”

İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy’un yetkisini aşan açıklamalar yaptığını, parti tüzüğünü okumadan konuştuğunu ifade eden Gülay, “Lütfen bu hırslarını ülküdaşlarımıza değil siyasi rakiplerine göstermelerini bir kez daha rica ediyoruz. Yaptıkları tüm hatalara rağmen kucaklamaya hazır olduğumuzu söylemek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

‘ONLARDA DEĞİŞİMDEN YANALAR’

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’ın kullandığı siyasi üslubun ülkücüleri ayrıştıracağına vurgu yapan Gürkan Gülay, “Sayın Hamdi kardeşimizin, ‘Aşkener Zonguldak’a gelirse sorun yaşanır’ şeklindeki sözlerini heyecanlanarak söylenmiş sözler olarak kabul ediyorum. Bu üsluptan vazgeçerek halen partimizin İl Başkanıyken arkadaşlarımızı kucaklamayı tavsiye ediyorum. Sayın Akşener Zonguldak’a gelecektir. Gazipaşa Caddesi’nde paşa paşa gezecektir. Akşener’in Zonguldak programını tüm teşkilatlarımıza bildirerek davet edeceğiz. Aklın yolu birdir. Ben bu arkadaşlarımızın da doğru olanın değişimle birlikte gelecek olan iktidar olduğunu düşündüklerine eminim” şeklinde konuştu.

Umut ERSES: MHP Genel Başkanlık sürecinde Meral Akşener büyük bir patlama yaparak ipi göğüslemek istediğini söyledi ve bu karardan sonra ülke genelinde bir fırtına başladı. Bu noktada sizde bu fırtınanın neferlerinden bir tanesisiniz. Neden Meral Akşener?

Gürkan GÜLAY:
MHP’de iktidara yürüyecek kişinin Sayın Akşener’in en doğru isim olduğunu düşündüğümüz için kendisine destek verdik. Kendisiyle birlikte Gümüşhane ve Bayburt ziyaretlerinde programlarına katıldık. Akşener’in halkla olan ilişkileri, milletimizden gördüğü teveccüh ve onu destekleyen teşkilatların ne kadar doğru yolda olduğunu bizimde iyiki ona destek olmuşuz dediğimizi bu ziyaretlerde bir kez daha gördük.

Umut ERSES: Sizin Meral Akşener’e yaptığınız ziyaret ve çektirdiğiniz bir fotoğraf sonrasında İl ve Merkez İlçe Başkanlığı’nda bir süreç başladı ve disipline sevk edildiniz. Bu noktada MHP’nin Belediye Meclis üyesi Salih Alemdar’da Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy tarafından bir basın açıklamasında ‘tüzük’ gösterilerek disiplin kurulu toplanmadan partiden ihraç edildiği açıklandı. Sizce bu ne derece doğru bir tavır?

Gürkan Gülay: Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Bizim yaptığımız ziyaretin ve yaptığımız hareketlerin tüzükte bir ihraç sebebi veya kınama veya uyarı sebebi olmadığını biliyoruz. Bu arkadaşlarımız bunları yaparken hangi gerekçeyle yaptıklarını bizde anlamış değiliz. Tabi ki bu yanlıştır. Biz arkadaşlarımıza Zonguldak’ta MHP’li olarak bir kucaklaşmaya ihtiyacımız varken halen hazırda bu partiye emeği geçmiş insanların sudan sebepler gösterilerek partiden ihraç edilmek istenmesi doğru bir tutum ve davranış değildir. Bu arkadaşlarımız hırsı keşke bizlere gösterdikleri, kadar iktidara ve muhalefetede göstermiş olsalardı. Partiden ihraç konusunu gelince bu karar İl Disiplin kurulunun kararıdır. Merkez ilçe başkanının ihraç ettim demesiyle olacak bir karar olmadığını cümle alem biliyor. Bu arkadaşımız partiden birilerini ihraç etme yetkisi olmadığını sadece il disiplin kuruluna belirli nedenlerle sevk etmesi gerektiğini bir ilçe başkanı olarak bilmesi gerekmektedir. Buda şunu göstermektedir ki yetkisini aşan açıklamalar bu arkadaşımızın tüzüğü okumadığını ve birilerinin söylemleriyle bu hareketi yaptığını göstermiş bulunmaktadır. Benim kendilerine tavsiyem bu parti atarak değil katarak büyür. Bir daha üzerine basarak söylüyorum il ve ilçe istişare toplantıları yapılarak bütün ülküdaşlarımızın sorunları dinlenerek hareket ederlerse partimizin selameti açısından daha olumlu olacağına inanıyorum. Lütfen bu hırslarını ülküdaşlarımıza değil siyasi rakiplerine göstermelerini bir kez daha rica ediyoruz. Yaptıkları tüm hatalara rağmen kucaklamaya hazır olduğumuzu söylemek istiyorum.

İL DİSİPLİN KURULUNDA ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLARIMIZ VAR
Umut ERSES:İl Disiplin kurulundan nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?

Gürkan GÜLAY: İl Disiplin Kurulu vereceği kararda ne benim ne de diğer arkadaşlarımın partimizi sıkıntıyı sokacak ikiye bölecek veya teşkilatlarımızı zafiyete uğratacak ve hatta Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye en ufak bir hakaret veya söylem bulunmamaktadır. Bunun içinde yaptığımızın bir suç olduğuna inanmamaktayız. Kurulumuzun verecek olduğu karara saygılıyız. Çünkü bu kurulda yıllardır Milliyetçi Ülkücü harekete hizmet etmiş çok değerli arkadaşlarımız bulunmaktadır. İnşallah partimizi zafiyete uğratacak veyahut sıkıntıya sokacak bir karar çıkmamasını umuyorum. Olumsuz bir sonuç doğması sonucunda hukuki yollardan hakkımızı arayacağımızı bir kez daha söylemek istiyorum.
Umut ERSES: Genel Merkeze iletmek için bir imza kampanyası başlatmıştınız ve oldukça da fazla imza toplamıştınız. Bu süreç disipline sevk edilmeniz sonrasında durdu. Bu imzalar ne oldu veya ne olacak?

Gürkan GÜLAY: Biz Zonguldak’taki üst kurul delegelerimize verilmek üzere Sayın Akşener’e destek olan ülkücü kesimin sesini göstermek için bir imza kampanyası başlattık. Bu imza kampanyasına da inanılmaz bir destek oldu. Bu destek tüm baskılara ve yıldırmalara rağmen her geçen gün büyüyerek devam etti. Bu kampanyanın sonucu arkadaşlarımız tarafından yanlış algılanılmış ve insanlara yanlış anlatılmıştır. Bizim buradaki derdimiz hiçbir istişare yapmadan hiçbir fikir almadan bir adaya destek olunmasının yanlış olduğunu göstermek üzerineydi. İmza kampanyası yeterli çoğunluğa ulaştıktan sonra Sayın Akşener’e de ulaştırılmıştır. Fakat tüm ülküdaşlarımızın şunu bilmesini isterim ki imza veren arkadaşlarımızın bu parti teşkilatını yıpratmak, ikilem yaşatmak veya başarısızlığını göstermek amaçlı değil önümüzdeki yapılacak olan olağanüstü kongrede destek olacakları Genel Başkan Adayını göstermek maksatlıdır. Fitne ve fesat ayrımcı bir dille gazetelere demeç vererek, ülküdaşlarını kötüleyerek ve senci benci gruplaşmalar yaratarak partiyi ayrıştıran arkadaşlarımızı tüm kamuoyu bir kez daha görmüştür. Biz bu arkadaşlarımıza bir kez daha naçizane tavsiyemiz bizler onları kucaklamaya hazırız bu partiyi küçültmek ne onlara faydası vardır ne de bizlere. Gelin el birliğiyle doğru olanı yapalım ben onların da değişimden yana olduklarına ama yerimizden kalkarız korkusuyla ses çıkaramadıklarına inanmaktayım. Yapılacak istişare toplantılarında partimizi en iyi noktaya getireceğimize inanmaktayım.
 
Umut ERSES: Demokrasiye inanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Diktatör’ benzetmesi yapan bir Genel Başkanın kendi önderliğini yaptığı partisi içerisinde bunları yapması sizce ne kadar doğru?

Gürkan GÜLAY: MHP’nin ne bir teşkilatı kapatılmalı ne de bir mensubu sırf başka bir adaya destek oluyor diye partiden ihraç edilme sebebi olmamalıdır. Çünkü bu aday olan arkadaşlarımız hepsi MHP’nin üst kademelerinde görev almış insanlardır. Ben ve arkadaşlarım imza kampanyasının partiyi ikilime götürüyor diye disipline sevk eden arkadaşlarımıza şunu hatırlatmak isterim ki bizler imza topladık diye disipline sevk ediyorsanız 543 üst kurul delegesinden imza toplayan Sayın Akşener, Sayın Ogan, Sayın Koray Aydın neden partiden halen ihraç edilmemiştir. Lütfen şahsi hırslarımızı kenara bırakalım partimiz için daha sakin daha vakur ve daha bilinçli davranalım.
 
Umut ERSES: Genel Merkez tarafından bu kadar baskı var ve destek olan il ve ilçe örgütleri kapanmaya kadar gidiyor. Neden yeni bir siyasi oluşum değil de MHP çatısı altında siyasete devam ediliyor?

Gürkan GÜLAY: Ülkücülük siyasetten farklı olarak bir dava adamlığı modelidir. Sonuçta hepimizin görüşleri Milliyetçi, İslamiyetçi fikirlerimizi iktidara taşıyabilmektir. Bizler diyoruz ki bu fikirler görüşler kimsenin tapulu malı değildir. Kişiler değişebilir ama baki olan ülkücü harekettir. Onun için herkesin ülkücü adapla konuşması ve davranması kamuoyunda partimizi daha iyi bir konuma getirecektir.
 
 
Umut ERSES: Meral Akşener’le bir birlikte yeni bir siyasi olmazsa siyasi yolculuğunuza nerede devam edeceksiniz?
Gürkan GÜLAY:Bizim kesinlikle başka bir siyasi oluşumda olma gibi bir ne düşüncemiz nede lüksümüz vardır. Bizim tek amacımız Türk İslam ülküsünü iktidara taşıyabilmektir. Bununda çatısı MHP’dir. Onun için siyasi hayatımıza Genel Başkan değişsin yada değişmesin olağanüstü kurultaydan çıkacak hangi Genel Başkanımız olursa onun emrinde çalışmaya devam edeceğimizi herkese bir kez daha hatırlatmak isterim.
 
 
Umut ERSES: Geçtiğimiz haftasonu Gümüşhane ve Bayburt ziyaretlerine nasıl hava nasıldı? Bu hava neye işaret?
Gürkan GÜLAY:Öncelikle yaptığımız gezilerde şunu gördük ki Sayın Akşener’e sadece ülkücü camiadan değil tüm siyasi fikirleri taşıyan ve tüm siyasi partilerin mensuplarının üst düzeyde yoğun bir ilgisini görmüş bulunmaktayız. Bir nevi bu illerimizde sanki bir Genel Başkan adayı değil sanki bir Başbakan gelmişçesine coşku ve sevinçle Meral Akşener’i karşılayan bir halk görmüş bulunmaktayız. Sayın Akşener’in de söylediği gibi ben Başbakan olacağım demesi kendisinin ve partimizin hedeflerini ortaya koyma açısından çok doğru bir karar olduğunu bununda halkımızda bir karşılığının olduğunu Gümüşhane ve Bayburt’ta görmüş olduk. İnanıyorumki Sayın Akşener Zonguldak’a geldiğinde de bu sevgi katlanarak devam edecek. Gazipaşa Caddesi’nde gezerken halkımızın, tıpkı daha önce olduğu gibi kendisiyle 30 Mart yerel seçimlerinde beraber gezerken Sayın İl Başkanı Hamdi Ayan’ın da içinde bulunduğu heyette vatandaşlarımızın yoğun ilgisi nasıl olduysa, bu sefer Türkiye’nin yeni Başbakanını karşılayacak olan heyecanlı bir Zonguldak halkının olacağına inanıyorum.

Umut ERSES: İl Başkanı Hamdi Ayan tarafından Meral Akşener’in Zonguldak’a gelemeyeceği yönünde bir açıklama yayınlandı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Gürkan GÜLAY:Sayın Hamdi kardeşimizin heyecanlanarak bu sözü söylediğine inanıyorum. Kendisinin ve arkadaşlarının da değişim istediğine inanıyorum.Bu dili kullanmasının partimizi ayrıştıracağını gruplaştıracağını çok iyi bilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu üsluptan vazgeçerek halen partimizin İl Başkanıyken arkadaşları kucaklamayı onada tavsiye ediyorum. Sayın Akşener Zonguldak’a gelecektir. Gazipaşa Caddesi’nde de gezecektir. Sayın Akşener Zonguldak’a geleceği programı da tüm teşkilatlarımıza bildirerek davet edeceğimizi buradan söylemek isterim. Aklın yolu birdir. Ben bu arkadaşlarımızın da doğru olanın değişimle birlikte gelecek olan iktidar olduğunu düşündüklerine eminim.

Umut ERSES: Son olarak neler söyleyeceksiniz?
Gürkan GÜLAY: Sayın Akşener 8 Nisan’da yapılacak olan mahkeme kararıyla olağanüstü kurultayda partimizin başına geçerek inşallah milliyetçi fikriyatı iktidara taşıyacaktır. Kendisine olan bu teveccüh her geçen gün arttığından dolayı bu heyecanın karşısında daha fazla direnç olmaması gerektiğini söylemek istiyorum. Üzerine basarak, bizlere yapılmış ne kadar haksızlık olsada milliyetçi ülkücü fikriyatın geleceği için bu arkadaşlarımızı kucaklamaya hazır olduğumuzu ve partimizin selameti için bizlerin fikrimizi almak istedikleri her yerde olacağımızı söylemek isterim.