TFF 2.lig Beyaz Grup’ta 21 Ocak Cuma günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanan 21. hafta karşılaşmasında Zonguldak Kömürspor'un maçın Hakemi Alpaslan Şen'in verdiği saçma sapan penaltı golü ile  Pendikspor'a 3-2 yenildiği karşılaşmanın ardından ortalık karışmıştı. 
Yaşanan bu olayın ardından hakem ve gözlemci raporlarını inceleyen TFF Disiplin Kurulu Zonguldak Kömürspor’u “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti.
Öte yandan Zonguldak Kömürspor yöneticisi Davut Acar, maç sonunda saha içine girerek müsabakanın orta hakemi Alpaslan Şen’e  kafa atmış, kafa darbesiyle sarsılan hakemi araya giren polisler kurtarmıştı. Bu olayın ardından ise Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Davut Acar’ı "saldırısı" nedeniyle sevk etti. 


PROFESYONEL FUTBOL DİSİPLİN KURULU'NDAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE
“Crıptoswaps Zonguldak Kömürspor Kulübü'nün 21.01.2022 tarihinde oynanan CRIPTOSWAPS ZONGULDAK KÖMÜRSPOR-PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine, CRIPTOSWAPS ZONGULDAK KÖMÜRSPOR Kulübü idarecisi DAVUT ACAR'ın aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi, Müsabakalarda Uygulanacak Covid-19 Tedbirlerine İlişkin Talimat'ın 4/3 maddesi ile 2021-2022 Sezonu TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü'nün 5/9 maddesi uyarınca ve "saldırısı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 25.01.2022 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."
Haber: Selçuk KOÇAKLI